Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kıbrıs’ta Emlak Alımında Doğan Ekstra Ücretler

Kıbrıs’ta Emlak Alımında Doğan Ekstra Ücretler

İmkanı olana hep söylenir ya ev al diye. Herkesin barındığı ihtiyacı olan bir konuttur sonuçta. Yalnız ev alıcıları bu aşamada birçok maliyetle karşı karşıya kalır.

Ev Maliyeti
Bir ev almaktan çıkan ilk şey, ev için ödeyeceğiniz paradır. Her ne kadar bankalar birçok insan için kredi satın almak için ev satın alsalar da, bu genellikle% 100 değildir. Çoğunlukla ipotek kredisi, evin maliyetinin% 75'ini karşılamaktadır. Kredi dışındaki evin ücreti alıcıdan önceden talep edilir.

Yenileme ile İlgili Maliyetler
Lefkoşa Satılık Ev emlak satın alırken en zorlu durumlardan doğan biri sıkıcı yenilemede tadilattır. Bazı durumlarda tadilat maliyetini neredeyse evin kendisine yapmak mümkündür. Bir ev satın almadan önce yenileme maliyetlerini hesaplamakta fayda var.


Emlak Komisyonu
Bir emlakçıdan bir ev alırsanız, işlemlerin sonunda ekstra komisyon ödersiniz. Genellikle bu maliyet, ev fiyatının% 3'üne tekabül eder.

Tapu Harç Maliyetleri
Taşınmaz satın alındığında, tapu adı verilen K bir ücret ödenmelidir. Bu, Girne Günlük Kiralık Villa evin satış fiyatının% 4'üdür ve alıcı-satıcı arasında bölünür. Tapu harcının maliyeti evin bedelinin% 2'sidir. Bazı durumlarda alıcı, satıcıyla anlaşarak tüm bedeli öder.

Döner Sermaye Maliyeti
Devlet gayrimenkul satışlarından döner bir fon alıyor. Bu ücret 162 TL'dir.

Emlak Vergisi
Emlak vergisi, sahip olunan gayrimenkuller için ödenmesi gereken vergi türüdür. Bir ev satın aldığınızda, satın alma tarihinden bir yıl sonra eviniz için emlak vergisi ödemeniz gerekecektir.

Çevre Temizlik Vergisi
Ev alırken maliyetler 2018 yılı ile ilgili bilinmesi gereken bir başka vergi türü de çevre temizlik vergisidir. Bu verginin miktarı satın alınan evin metrekaresine ve içinde yaşayan insan sayısına göre hesaplanır.

Abonelik Maliyetleri
Bir ev satın almanın maliyeti nedir? Abonelikle ilgilenenler için söylenebilecek başka bir maliyet türü de aboneliklerle ilgilidir. Su, elektrik, doğalgaza abone olmanız gerekmektedir. Doğal gaz aboneliği en pahalı olanıdır ve taksitle faturaya yansıtılır. Bir ev satın alırken belirtilen aboneliklerin maliyetleri de karşılanmaktadır.

Deprem Sigortası
Konut satın alırken, kişilerin yapması gereken tek bir sigorta yetkisi vardır; DASK, deprem sigortası! Sigorta primleri, konutların metrekare büyüklüğüne ve türüne göre değişmektedir. Bu sigorta için ödenecek primler de dahildir.

Bir ev satın almanın maliyeti, görüldüğü gibi oldukça farklıdır. Magusa satılık villa alırken ödenecek para miktarı sadece evin fiyatı değildir. Konut almayı planlayanlar bu maliyetlerin her birini göz önünde bulundurmalıdır; Aksi takdirde, bütçede beklenenden çok daha fazla sürprizle karşılaşıldığında çözüm üretmek zor olabilir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English