Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kazakistan'da iktidar partisi Nur Otan'ın yeni genel başkanı Cumhurbaşkanı Tokayev oldu

Anadolu Ajansı haberine göre;

NUR SULTAN (AA) - Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Meclis'te çoğunluğa sahip iktidar partisi Nur Otan'ın genel başkanlığına seçildi.


Tokayev, Nur Otan'ın çevrim içi düzenlenen 21. Olağanüstü Genel Kurulunda oy birliğiyle partinin yeni genel başkanı oldu.


Bu görevi eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'den devralan Tokayev, kurulda parti üyelerine yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın Kurucu Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e ilişkin kamuoyunda çeşitli söylemlerin yayıldığını söyledi.


Tokayev, ülkesinin güçlü bir zemine sahip devlete dönüşmesinde Nazarbayev'in büyük emeği olduğunu belirterek, "Geçmişte elde ettiğimiz başarıları kaybetmemeliyiz." dedi.


Bağımsızlıklarını yeni kazandıkları 90'lı yılların başında dünyaca tanınmış politikacıların ülkesindeki demografik sorun ve devlet sınırlarına ilişkin kararsızlıktan dolayı Kazakistan'ın yakın bir tarihte çökeceğine dair tahminlerini hatırlatan Tokayev, "Nursultan Nazarbayev, ülkemiz için tarihi ve zor bir dönemde bu zor görevi üstlendi. Devlet sınırlarımız yasal olarak tescillendi. Bu ülkemizin güvenli işleyişi açısından stratejik öneme sahip bir başarıydı." değerlendirmesinde bulundu.


Tokayev, özellikle Nazarbayev'in ülkenin başkentini güneyden kuzeye taşıma kararının Kazakistan'ın güvenliği ve jeopolitik tutumu için büyük rol oynadığını kaydederek, şöyle devam etti:


"Birinci Cumhurbaşkanı'nın tarihi görevlerini unutmayalım. Olası yanlış hesaplamaları ülkemizin gelecekteki liderlerine bir uyarı olarak bırakalım. Sonuçta, objektif ve dürüst olmalıyız. Geçmişini karalayan bir milletin geleceği olmaz."


Tokayev, ocak ayının ilk günlerinde Kazakistan'ın iyi planlanmış saldırıyla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, "Barışçıl protestolar, radikal güçlerin hedefi haline geldi. İktidarı ele geçirme teşebbüsünde bulundular. Ama acil kararlarla hareket ederek, ülke bütünlüğünü koruyabildik." dedi.


Bundan sonra bu gibi olaylara izin verilmeyeceğini ve ülkede toplumsal değerler sistemi başta olmak üzere siyasi ve sosyoekonomik alanlarda köklü değişimlere gidileceğinin altını çizen Tokayev, Kazakistan'ın kapsamlı yenilenmesi için belirlediği görevlerde Nur Otan'ın aktif olarak yer alması gerektiğini vurguladı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English