Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kazakistan'da cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Tokayev yemin etti

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev: "Yapıcı, dengeli ve çok yönlü dış politikayı izlemeye devam edeceğiz. Uluslararası arenada milli çıkarları sıkı şekilde savunacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
NUR SULTAN (AA) - Kazakistan'da cumhurbaşkanlığı erken seçimini kazanan Kasım Cömert Tokayev, yemin ederek görevine başladı.

Ülkede 9 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin galibi olan Tokayev'in Bağımsızlık Sarayında düzenlenen yemin törenine eski Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in yanı sıra kabine üyeleri, milletvekilleri, Kazakistan'da faaliyet gösteren yabancı ülke büyükelçilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Anayasa Konseyi Başkanı Kayrat Mami, anayasaya uygun olarak seçilen yeni cumhurbaşkanının görevine yemin ettikten sonra başlayacağını açıklamasının ardından Tokayev, halka adil hizmet edeceğine, kanunlara sıkı şekilde uyacağına, vatandaşların hak ve özgürlüğünü garanti edeceğine yemin etti.

Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Berik İmaşev'in cumhurbaşkanı kimliğini takdim etmesinin ardından konuşan Tokayev, Kazakistan'ın stratejik önem taşıyan projelerinin uygulanması üzerinde çalışacağını, eski Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in stratejisini uygulayacağını ifade etti.

Tokayev, Kazakistanlı girişimcileri destekleyeceğini, ülkeye yatırım çekeceğini ve onları koruyacağını, girişimciliği teşvik edeceğini ve orta sınıfı oluşturacağını dile getirerek, "Amacım halkın birliğini sağlamak ve her vatandaşın haklarını korumaktır." dedi.

- "Yapıcı, dengeli, çok yönlü dış politikayı izlemeye devam edeceğiz"

Halkın karşısında iktidarın sorumluluğunu artırmak gerektiğinin altını çizen Tokayev, sivil toplumun geliştirilmesine büyük önem verileceğini söyledi.

Tokayev, toplum ile iktidar arasındaki diyalogun gelişmesinin halkı endişelendirdiğini, böyle bir diyalogun çoğulculuğa dayanması gerektiğini vurgulayarak, toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin yer alacağı Ulusal Toplumsal Güven Konseyini oluşturma kararı aldığını kaydetti.

İktidarın halka verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Tokayev, "Ancak bu şekilde halk birliğini ve ülkede istikrarı sağlayabiliriz." ifadesini kullandı.

Tokayev, ülkesinin dünyada büyük güç kazandığını ve barışçıl, açık ülke, uluslararası işlerde güvenilir olarak tanındığını söyleyerek, "Yapıcı, dengeli ve çok yönlü dış politikayı izlemeye devam edeceğiz. Uluslararası arenada milli çıkarları sıkı şekilde savunacağız." şeklinde konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English