Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kayseri'de "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" toplantısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak ne kadar çok fakir fukara, garip gureba insanın sofralarına kurban eti ulaştırabilirsek, o kadar güzel bir iş yapmış olacağız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KAYSERİ (AA) - Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak ne kadar çok fakir fukara, garip gureba insanın sofralarına kurban eti ulaştırabilirsek o kadar güzel bir iş yapmış olacağız." dedi.


Erbaş, Kayseri Müftülüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" konulu "Kurban Tanıtım Toplantısı"na telefon bağlantısıyla katıldı.


Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık'ın cep telefonundan salondakilere seslenen Erbaş, kurbanın önemine değindi.


Kurbanın "yaklaşmak" olduğunu vurgulayan Erbaş, Peygamberin varisçileri olarak görevlerinin insanları hayra yöneltme ve yönlendirme olduğunu belirtti.


Bu süreci en verimli şekilde tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Erbaş, şunları söyledi:


"Bu yıl, geçen yıllara göre çok farklı geçiyor. Salgın sürecini hep birlikte yaşıyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında salgın sebebiyle pek çok insan işinden, aşından oldu. Onları görüp gözetmek, onlara sahip çıkmak her şeyden önce bizim görevlerimiz arasında yer alıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu çerçevesinde hocalarımız çok güzel işler yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. Bu sene inşallah süreci vekaletle kurban vesilesiyle taçlandıralım istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak ne kadar çok fakir fukara, garip gureba insanın sofralarına kurban eti ulaştırabilirsek o kadar güzel bir iş yapmış olacağız. Verimli bir şekilde bu süreci tamamlamış olacağız."


Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ise 2019'da 149 ülke ve 423 bölgede yurt içinde ise 424 il ve ilçe merkezinde kurban kesimi yaptıklarını, bu yıl ise salgından dolayı biraz düşürdüklerini anlattı.


Açık, geçen yıl 453 bin 560 kurban kestiklerini, bunun bir rekor olduğunu, bu sene ise en acil ve beklentisi en yüksek olanları tercih ederek 75 ülkede kurban kesmeyi hedeflediklerini kaydetti.


İl Müftüsü Şahin Güven de bu yıl Kayseri'de 1200 civarında vekalet yoluyla kurban almayı hedeflediklerini aktardı.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English