Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kayseri'de hayvanları yangında telef olan besiciye devletin şefkat eli uzandı

Ahırında çıkan yangında 8 büyükbaş hayvanı telef olan besici Sayım Demir, Tarım ve Orman Bakanlığının hibe ettiği ikisi gebe 8 büyükbaş hayvanı teslim almanın sevincini yaşadı Teslim törenine video konferansla katılan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Verilen 8 hayvanın iki tanesi hediyeli, yani gebe. Sonuç itibariyle eskisinden daha geri olmayan bir hayvan sayısıyla işinize devam edeceksiniz. Ben olayı duyunca hemen arkadaşlarımıza talimat verdim, Sayım Bey kardeşimizin derdine derman ol

Anadolu Ajansı haberine göre;

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, ahırında çıkan yangında 8 büyükbaş hayvanı telef olan besici Sayım Demir'e, Tarım ve Orman Bakanlığının hibe ettiği ikisi gebe 8 büyükbaş hayvan törenle teslim edildi.


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bünyan ilçesi Kahveci Mahallesi'nde 25 Kasım'da çıkan yangında hayvanları telef olan Sayım Demir'e 8 büyükbaş hayvanın teslim törenine Ankara'dan video konferans yöntemiyle katıldı.


Bakan Pakdemirli, hayvanları telef olan besiciye geçmiş olsun dileklerini iletti.


Besiciye bakanlık olarak hayvan desteği verildiğini aktaran Pakdemirli, "Verilen 8 hayvanın iki tanesi hediyeli, yani gebe. Sonuç itibariyle eskisinden daha geri olmayan bir hayvan sayısıyla işinize devam edeceksiniz. Ben olayı duyunca hemen arkadaşlarımıza talimat verdim. Sayım bey kardeşimizin derdine derman olalım dedim. Arkadaşlarımız sorunu çözmüşler." diye konuştu.


Yaşanacak afetlerden çiftçilerin korunması dileğinde bulunan Pakdemirli, destek verdikleri çiftçilerin gayretle çalışması gerektiğini dile getirdi.


Bakan Pakdemirli, "Cumhurbaşkanımızın bize her zaman talimatı, 'Herkesin dertleriyle dertlenin, herkesin derdine de derman olmaya çalışın.' Biz, kendisinden aldığımız ışık ve azimle sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Bakanlığımız, bizler, milletin, sizlerin hizmetinizdeyiz." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Ekilmedik bir karış toprak bırakmayın." sözünü de hatırlatan Pakdemirli, çiftçi aileden arazilerini boş bırakmamalarını istedi.


- "Devletimiz elimizden tutuyor, yaralarımızı sarıyor"


Sayım Demir de ahırında çıkan yangında 8 hayvanının telef olduğunu, durumu yetkililere bildirdiğini aktararak, bugün de kendisine 8 büyükbaş hayvan hediye edildiğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür eden Demir, herkesin desteğini yanında gördüğünü vurguladı.


Demir'in eşi Zehra Demir de "Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin. Devletimiz elimizden tutuyor, yaralarımızı sarıyor. Devlet yanımızda. Türkiye'de yansak da kalksak da mutluyuz." diye konuştu.


Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ise yanan ahırı belediye imkanlarıyla onaracaklarını kaydetti.


İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, çiftçi ailenin olayın ardından döktüğü gözyaşlarının kendilerini çok etkilediğini belirterek, devletin şefkatli eliyle mağduriyetin giderildiğini belirtti.


Aileye yem desteği de verildiğini ifade eden Şahin, Demir çiftinin hibe hayvanların buzağılarından ihtiyacı olan başka ailelere vermeye hazır olduklarını ilettiğini aktardı.


Konuşmaların ardından aileye 8 büyükbaş hayvan teslim edildi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English