Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kato Dağı etekleri uçurtmalarla renklendi

Adı yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Kato Dağı'nda, belediye uçurma şenliği düzenledi Uçurtmaların uçurulduğu, kardeşlik halayının çekildiği, yemek ikramının yapıldığı şenliğe katılanlar, gönüllerince eğlendi Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik: "Beytüşşebap ve Kato Dağı artık güzelliklerin birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi olacak. Beytüşşebap ülkemizin en önemli cazibe merkezi haline gelecek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yıllarca adı çatışmalarla gündeme gelen Kato Dağı eteklerinde uçurtma şenliği düzenlendi.

Kavuştuğu huzurla sosyal ve sportif etkinliklerle ön plana çıkan Beytüşşebap'ta, belediyenin gerçekleştirdiği "1. Kato Uçurtma Şenliği" büyük ilgi gördü.

Rengarenk uçurtmaların uçurulduğu, kardeşlik halayının çekildiği, yemek ikramının yapıldığı şenliğe katılanlar, gönüllerince eğlendi.

- "Kato Dağı artık kardeşliğin simgesi olacak"

Şenliğe katılan Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, vatandaşları Türkçe ve Kürtçe selamladı.

Beytüşşebap'ın en önemli simgesi olan Kato Dağı'nın artık güzelliklerle anılır hale geldiğine işaret eden Pendik, "Bize bu güzel atmosferi sunan şehitlerimiz Aydoğan Aydın Paşa'mız başta olmak üzere Kato Dağı'nı terörden, zulümden kurtaran yiğitlerimize, şehitlerimize Beytüşşebaplılar olarak şükranlarımızı, saygılarımızı arz ediyoruz. Beytüşşebap ve Kato Dağı artık güzelliklerin birliğin, beraberliğin, kardeşliğin simgesi olacak. Beytüşşebap ülkemizin en önemli cazibe merkezi haline gelecek." dedi.

Pendik, operasyonların ardından kavuştuğu huzurla bölgede Türk, Kürt, kadın, erkek, yaşlı, 7'den 70'e vatandaşların bir, beraber ve kardeş olduğunu ve geleceğe umutla koşmaya başladığını dile getiren Pendik, bu güzel günler için Allah'a şükrettiklerini aktardı.

- "Daha mutlu yarınlara adım atacağız"

Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, mutlu bir gün yaşadıklarını belirterek, Kato Dağı eteklerinde vatandaşlarla şenlikte bir araya geldiklerini ifade etti.

"Beytüşşebaplı vatandaşlara, göreve ilk geldiğimizde dedik ki; 'Beytüşşebap şen olacak.' İnşallah sık sık bu tür şenlikleri hep beraber kutlayacağız. Beytüşşebap'ın gelenek ve göreneklerini, kültür ve medeniyetini, ürünlerini hep beraber bütün Türkiye'ye ve dünyaya tanıtacağız. Artık karanlık, kötü günler geride kalacak. Hep beraber daha iyi günlere, daha mutlu yarınlara inşallah adım atacağız. Herkes mutlu en kötü günümüz böyle olsun." diye konuştu.

Malatya'dan ilçeye atanan öğretmen Şengül Öğüt, bazı endişelerle geldikleri Beytüşşebap'ta güzel bir ortamla karşılaştıklarını belirtti.

Öğüt, ziyaret ettikleri insanları bu güzellikleri görmeleri için ilçeye davet ettiklerini aktardı.

Vatandaşlardan Kerem Uğurlu, ilçenin daha önce terör saldırılarıyla gündeme geldiğini ancak devletin huzurlu bir ortam sağladığını söyledi.

"Artık buraya gelen yabancılar, öğretmenler herkes mutlu bir şekilde hayatını sürdürüyor." diyen Uğurlu, bu huzurun sürmesini diledi.

Bu etkinliklerin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Uğurlu, ilçenin daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmasını beklediklerini kaydetti.

Şenlik, sahne alan sanatçıların seslendirdiği şarkılarla ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediye verilmesiyle sona erdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English