Son Dakika Haberler

Kategorisi minik, hedefi büyük

Eklenme Tarihi: 04.12.2015 - 14:17

Üç yıl önce yatılı bölge okulunda öğretmeninin teşvikiyle güreşe başlayan milli sporcu Eşe Köseli, başarılarına Balkan şampiyonluğunu eklemek istiyor Milli güreşçi Köseli: "Sırbistan'da yapılacak Minikler Balkan Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmak istiyorum"

OSMANİYE (AA) - ÜMİT KAHRIMAN - Osmaniye'de üç yıl önce yatılı bölge okulunda, öğretmeninin teşviki ile güreşe başlayan milli sporcu Eşe Köseli, elde ettiği başarılara Balkan şampiyonluğunu eklemek istiyor.

Osmaniye Demirspor Kulübü'nde güreş antrenörü Ali Çelik gözetiminde turnuva ve şampiyonalara hazırlanan 15 yaşındaki güreşçi, Balkan Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun düzenlediği müsabakalarda derece elde ettiğini belirten Eşe Köseli, "Okulda öğretmenimin teşviki ile üç yıl önce güreşe başladım. 2014 ve 2015'te haziran ayında Karabük ve Bolu'da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük ve ikincilik elde ettim. Bu yıl ekimde Bursa'da düzenlenen Yıldızlar Balkan Şampiyonası'nda dördüncü oldum" dedi.

Köseli, ata sporu güreşi sevdiğini, hedefinin daha büyük başarılar elde etmek olduğunu söyledi. Balkan Şampiyonası'nda milli takım formasıyla mindere çıkacağını aktaran Köseli, şunları kaydetti:

"Milli takım kapında iyi bir hazırlık dönemi geçirdikten sonra 9-12 Aralık'ta Sırbistan'da yapılacak Minikler Balkan Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olmak istiyorum. Bunun için iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Üç yılda elde ettiğim başarılarda hocamın ve azimli çalışmamın payı var. Bu başarılarımın ardından birçok arkadaşım da güreşe başladı. Güreşi bırakmayacağım. Çok çalışarak Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Bunu başarabileceğime inanıyorum."

Antrenör Ali Çelik ise takımında Türkiye Şampiyonası'nda derece elde eden güreşçinin olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

Güreşçinin elde ettiği başarıyla diğer genç kızları teşvik ettiğini ve takımda sporcu sayısının arttığını belirten Çelik, "Kentte güreşçi yetiştirmeye ilk başladığımızda iki üç sporcu vardı. Fakat daha sonra Eşe gibi bazı sporcularımızın başarı elde etmesi sayesinde bu sayı şimdi 25'e yükseldi. Kentimizden milli güreşçi sayısını arttırarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek, uluslararası şampiyonlar yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”