Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kastamonu'da Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi tanıtıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;

KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun coğrafi işaretli sarımsağının kalitesinin korunması amacıyla hayata geçirilen Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi'nin tanıtımı yapıldı.


Taşköprü Kaymakamlığı öncülüğünde sarımsağın marka değerini koruma ve uygulama planı çerçevesinde 2021 yılı üretim sezonunda hayata geçirilmesi hedeflenen Taşköprü Sarımsağı Takip Sistemi'nin tanımı, muhtarlara ve kurum amirlerine yapıldı.


Kaymakam Çağlar Partal, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, takip sisteminin iki kısımdan oluştuğunu söyledi. Sarımsağın tüm sürecini takip etmek istediklerine işaret eden Portal, "Birinci kısımda tarladan sofraya tüm süreçlerin kontrol altına alınarak sarımsağın marka değerinin yükseltilmesi ve korunması amaçlanmakta. İkinci kısımda ise tohum bankacılığı uygulaması ile tohum standardının sağlanması yer alıyor." dedi.


Üretmek kadar nasıl üretildiğinin de önemli olduğunu vurgulayan Portal, "Taşköprü sarımsağının üst düzey marka değeri var ve bizlerin bu değeri koruması gerekli. Tüketicimiz Taşköprü sarımsağının tüm üretim aşamalarını bilerek tükettiği sarımsaktan emin olacaktır. Üreticimiz de hak ettiği kazancı sağlayacaktır. Projenin asıl sahibi Taşköprülü üreticidir ve onların bu işi benimsemeyip sahiplenmesi başarımızı artıracaktır." diye konuştu.


Belediye Başkanı Abdullah Çatal da çalışmanın önemine değinerek "Taşköprü sarımsağının marka değerini koruyarak özellikle Çin sarımsağının satılmasının önüne geçilecektir. Dünyaca ünlü beyaz altınımıza sahip çıkarak emekçi çiftçilerimizin her zaman yanındayız." ifadesini kullandı.


İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mesut Şallı ise yaklaşık 2 yıldır bu konuda çalışma yürüttüklerini anlatarak takip sistemi ile ilgili sunum yaptı.


Toplantıya Taşköprü Ziraat Odası Başkanı Murat Çelik, Taşköprü Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hakan Özsoy, Sarımsak Üreticileri Birliği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu, Taşköprü Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Selçuk Oğuz, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Alev Taşkın ile muhtarlar katıldı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English