Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karla mücadele ekipleri sıfırın altında 30 derecede yolları açmaya çalışıyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

VAN (AA) - Dondurucu soğukların etkili olduğu Van ve Muş'ta, karla mücadele ekipleri gece sıfırın altında 30 dereceye rağmen yolları açmak için çaba gösteriyor.


Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 650 personel ve 250 araçla kent genelinde karla mücadele çalışması yürütülüyor.


Ekipler, kar ve tipi nedeniyle kapanan 59 mahalle ve bunlara bağlı 89 mezra yolunun açılması için gece gündüz çalışıyor.


Sıcaklığın bazı bölgelerde sıfırın altında 30 dereceyi bulduğu bölgelerde çalışan ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalışmalarını sürdürüyor.


Uzungedik Mahallesi Muhtarı Hadi Bilek, karla mücadele ekiplerine gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Kar yağdığı zaman Van Büyükşehir Belediyesi imdadımıza yetişiyor. Ekipler hemen gelip yollarımızı açıyor. Yollarla ilgili bir sıkıntımız yok. Hastamız olsa hemen yollarımızı açıp hastamızı alıyorlar." dedi.


Öte yandan Gürpınar ilçesi Kırkgeçit yolu yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.


Jandarma ekipleri, yolun girişine dubalar bırakarak gelen araçları güvenlik nedeniyle geri gönderdi.


Yoğun tipi nedeniyle yolda kaza yapanlar için jandarma ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Karayolları ve belediye ekipleri yolda karla mücadele çalışması yürüttü.


- Muş


Muş İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 3 metreye ulaştığı köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.


Kent merkezine 75 kilometre uzaklıktaki Varto ilçesine bağlı Taşlıyayla ve Yarlısu köyünde çalışma yürüten ekipler, vatandaşların ulaşımını sağlamak için metrelerce karın bulunduğu bölgelerde güçlükle ilerleyebiliyor.


İş makinesi operatörü Kasım Akar, kentte devam eden kar ve tipinin çalışmaların zaman zaman aksamasına neden olduğunu söyledi.


Gece geç saatlere kadar çalıştıklarını anlatan Akar, "Bizi en çok zorlayan fırtına. Fırtına nedeniyle dolan Burada 100 metrelik bir yeri 3 saattir açmaya uğraşıyorum. Güçlükle ilerleyebiliyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English