Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Yaz Spor Okulları’nın kapanış programı gerçekleştirildi

Karatay Belediyesi bünyesinde yaklaşık 2 ay süren “Karatay Yaz Spor Okulları”nın kapanış programı gerçekleştirildi.

Karatay Yaz Spor Okulları’nın kapanış programı gerçekleştirildi
Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimiz sayesinde inşallah çocuklarımız olimpiyatlarda, ulusal ve uluslararası daha birçok organizasyonlardan alnının akıyla çıkacaktır. Karatay inşallah daha çok milli sporcu yetiştirerek adından söz ettirecek” dedi. Konya Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin ise sporun bireyin beden ve ruh sağlığını koruduğuna vurgu yaparak bu kapsamda düzenlenen Karatay Yaz Spor Okulları’nın önemli bir görevi yerine getirdiğinin altını çizdi. 
Karataylı çocukların yaz tatillerini çok daha verimli bir şekilde değerlendirmeleri amacıyla düzenlenen Karatay Yaz Spor Okulları sona erdi. Proje kapsamında; futbol, basketbol, voleybol, karate, Taekwondo, jimnastik, kick boks, masa tenisi ve satranç gibi 10 farklı branşta eğitimler verildi. 

5 Temmuz’da başlayan eğitimler; Şehit Nihat Gün Spor Tesisi, Cemil Keleşoğlu Lisesi Spor Salonu, Ali Ulvi Kurucu Lisesi Spor Salonu, Ulubatlı Hasan Mahallesi Spor Salonu ile Celalettin Karatay Kongre ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilirken eğitimlerin yanı sıra düzenlenen farklı etkinliklerle çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen “Karatay Yaz Spor Okulları” eğitimlerinin bu yılki kapanış programı da gerçekleştirildi. 
Büyük bir coşkuya sahne olan Şehit Nihat Gün Spor Tesisleri’ndeki programa Karatay Yaz Spor Okulları kapsamında açılan 10 branşta eğitim gören öğrenci ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. 
HEDEFİMİZ İLÇEMİZDEKİ TÜM ÇOCUKLARIMIZA SPORLA DOLU BİR YAŞAM SUNMAK
Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla “Karatay Yaz Spor Okulları” eğitimlerini veremediklerini hatırlatarak bu yıl kısıtlı da olsa projeyi uygulamaya koyduklarını belirtti. 

Başkan Hasan Kılca, Karatay Belediyesi olarak spora ve sporcuya çok önem verdiklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnşallah hepimiz aşılarımızı oluruz ve bu pandemi sürecini de hep birlikte atlatırız. Önümüzdeki yıllarda da çok daha güzel şekilde bir arada oluruz ve ilçemizdeki tüm çocuklarımızı spor dolu bir hayatla buluşturmayı sürdürürüz. Önümüzdeki hafta okullar da açılıyor. Eğitim hayatınızda da sporla iç içe olmaya devam edeceğinize inanıyorum. Bu bağlamda bizler de Karatay Belediyesi olarak geleceğimiz, her şeyimiz olan siz kıymetli çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda spor yapabilmeniz için gayret gösteriyoruz. İlçemizdeki tüm okullara halı saha yapma sözü verdik. Halı saha yapılabilecek 30 okulumuz için 30 projemizi hazırladık ve şu ana kadar da 8 halı sahayı tamamladık. Diğer halı sahalarımızın yapımları da devam ediyor. İnşallah halı saha yapılabilecek alana sahip tüm okullarımıza da halı saha kazandırmaya devam edeceğiz. Yine Karatay Belediyespor Kulübümüz de birçok branşta faaliyetlerine devam ediyor. Kulübümüz ve sporcularımız inşallah gelecek yıllardaki olimpiyatlarda, ulusal ve uluslararası daha birçok organizasyonlardan alnının akıyla çıkacak, milli sporcular yetiştirerek adından söz ettiren bir kulüp olacak. Tüm enerjimiz, sizlerin daha iyi yetişmesi ve eğitim görmeleridir. Bu yolda bizlere destek olan ve çocuklarının spor yapmalarına katkı sunan ailelerimize de çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak sporla tanıştıran, sporu sevdiren ve çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine imkan sunan ‘Karatay Yaz Spor Okulları’ projemizi önümüzdeki yıllarda yapmaya devam edeceğiz” 
İNSANIN BEDEN VE RUH SAĞLIĞINI KORUYUP ONLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK SPORLA MÜMKÜNDÜR

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin de kurum olarak birçok proje yürüttüklerini belirterek Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okulu projesinin de bu bağlamda önemli olduğunu belirtti. 

Abdurrahman Şahin, şunları söyledi: “Sosyalleşmek ve toplumla iç içe olmak ancak sporla mümkündür. Eğer ferdin beden ve ruh sağlığını korumak ve kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını istiyorsak bu noktada spor vazgeçilmez bir gerekliliktir. Yaz spor okulları sayesinde çocuklarımız, yeteneklerini daha iyi bir şekilde keşfederken aynı zamanda dayanışmayı, paylaşmayı birlikte mücadele etmeyi de öğrenmiş oldular. Bu güzel projeyi hayata geçiren ve yürüten Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca’ya ve çocuklarının kıymetli vakitlerini verimli geçirmelerini sağlayan tüm ailelerimize çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından öğrenciler, Karatay Yaz Spor Okulları’nda eğitim aldıkları dallarla ilgili çeşitli gösteriler yaparken, söz konusu gösteriler büyük beğeni topladı. 

Son olarak ise Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ile Konya Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin, Karatay Yaz Spor Okulları’nda eğitim gören bütün öğrencilere sertifikalarını verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English