Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay’da lavantaların ikinci hasadı yapıldı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından oluşturulan ve 90 binin üzerinde fidenin ekildiği lavanta bahçesinde ikinci hasat başladı.

Karatay’da lavantaların ikinci hasadı yapıldı
Tıp ve kozmetik sektörünün yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan kokulu çiçekleriyle arıcılığa da katkısı olan lavanta bahçesi renkli görüntüsü ile de fotoğraf karelerini süslüyor. Saraçoğlu Mahallesi’nde oluşturulan lavanta bahçesinin güzellikleri ile çekim merkezi olurken yağı ile de Karatay’ın ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Lavanta bahçemiz güzellikleri ile gözlerimizi, hasat edildikten sonra yağı ile de Konyamızın ve Karatayımızın ekonomisine katkı sağlayacak” dedi.
“Lavanta bahçesi turizm merkezi haline gelecek”
Lavantanın görsel güzelliğinin yanında katma değerinin yüksek olduğunu ve gelir getirici bir ürün olduğunu ifade eden Kılca, şunları söyledi; “Farklı zenginliklere, eşsiz güzelliklere, verimli ve bereketli topraklara sahip bir ilçede yaşıyoruz. Saracoğlu Mahallemizde 90 bin metrekarelik alanda oluşturduğumuz lavanta bahçemize 90 binin üzerinde lavanta fidanı dikmiştik. Geçtiğimiz yıl oluşturmuş olduğumuz lavanta bahçemizden verim almaya başladık ama lavanta 3 yıl sonra en yüksek verime ulaşıyor. Yetiştiren, üreten ve kazanan, aynı zamanda turizm alanında da kazandıran lavanta bahçelerimizi gezip, burada fotoğraf çektirmek ve kokusunu içlerine çekmek isteyen misafirlerimiz ile birlikte buralar önemli bir turizm ziyaret merkezi haline gelecek. 2-3 sene sonra bambaşka bir manzara ile karşılaşacağız. Lavanta bahçemiz ile tarıma dayalı ve onun türevleri olarak da çok önemli bir ekonomik kazanım sağlanmış olacak.”
Antiseptik özelliğinden dolayı korona virüs salgını döneminde lavantanın öneminin daha da arttığını belirten Başkan Kılca, “Lavantanın mikroplardan arındırma özelliği bulunuyor. Kozmetik alanında çok önemli bir bitki. Bu alanda da güzel sonuçlar elde ediliyor. Çalışmalarımızı gören çiftçilerimizi lavanta üretimine teşvik edebilirsek mutlu oluruz. Karatay Belediyesi olarak çiftçilerimize, vatandaşlarımıza örnek olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English