Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi’nden personel eğitimine yönelik bir ilk

Karatay Belediyesi, vatandaşa sunduğu hizmetleri daha kaliteli ve verimli bir şekilde yerine getirme hedefiyle personeli için sık sık hizmet içi eğitimler veriyor. Bu eğitimlere bir yenisini ekleyen Karatay Belediyesi, “Çalışan Buluşu Eğitim Programı” düzenleyerek bu alanda Türkiye’de bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Bu kapsamda belediye personeline, sahip oldukları ve belediyenin de hizmetlerinde kullanması halinde patent başvurusu yapabilmesi ve personelin bu buluşundan maddi kazanç elde etme

Karatay Belediyesi’nden personel eğitimine yönelik bir ilk
Karatay Belediyesi, Belediyesi, personel eğitimlerine büyük önem veriyor. Bu kapsamda belediye, personelinin görevlerini çok daha etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi için gerekli olan bilgi, beceri, yetenek ve davranışların geliştirilmesine yönelik olarak pek çok hizmet içi eğitim programları düzenliyor. 

“ÇALIŞAN BULUŞU EĞİTİM SEMİNERİ” BELEDİYELER İÇİNDE TÜRKİYE’DE BİR İLK 
Karatay Belediyesi, özellikle son yıllarda önemi daha da artan marka, patent, tasarım veya faydalı model gibi yenilikçi buluş ile projeler geliştiren belediye personeline yasal anlamda yol göstermesi amacıyla “Çalışan Buluşu Eğitimi” programı düzenledi. Söz konusu eğitim programı, aynı zamanda alanında Türkiye’de belediyeler içinde düzenlenen ilk eğitim semineri olma özelliği de taşıyor.

PERSONELE BULUŞ PATENT BAŞVURUSU İLE BELEDİYE VE PERSONELİN BULUŞTAN KAZANIMLARI EĞİTİMİ VERİLDİ
Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde düzenlenen programda Türk Patent ve Marka Kurumu(TPE) Eğitim Uzmanı Ceren Bora Orçun, dijital platform programı Zoom üzerinden katıldığı eğitim programında; çalışan, hizmet ve serbest buluşlarının genel çerçevesi, buluşun tescili amacıyla Türk Patent Kurumu(TPE) ile Uluslararası patent için yasal başvuru süreçleri, işveren ile personelin buluşa ilişkin başvuru bildirim yükümlülükleri, hak talebinin uyması gereken kurallar ile buluşun kurumda kullanılması halinde hak sahibine ödenecek buluş bedelinin belirlenmesi ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı. 

ÜLKEMİZ HER BAKIMDAN POTANSİYELİ YÜKSEK İNSANLARA SAHİP 
Belediye personelinin büyük ilgi gösterdiği eğitim seminerini değerlendiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak hizmet içi eğitimleri önemsediklerini belirtti. Personelin kapasitesini daha iyi değerlendirmek, motivasyonunu arttırmak amacıyla düzenledikleri eğitim seminerlerine bir yenisini eklediklerini aktaran Başkan Hasan Kılca, “Ülke olarak oldukça nitelikli bir nüfusa ve çalışanlara sahibiz. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu eğitim semineriyle niteliksel anlamda bu potansiyeli ortaya çıkararak hem personelimizin sahip olduğu buluşu maddi anlamda kazanca dönüştürmesi hem de söz konusu buluşu veya projeyi belediyenin de kullanımına sunarak belediyemizin de daha verimli bir şekilde hizmet etmesini sağlamış olacağız” dedi. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Türkoğlu
    3 yıl önce

    Belediyeler artık çalışmıyor, özellikle karatay belediyesi resmen adamı psikolojik hasta yaptı... Kaç zamandır küçükkumköprü mahallesi yolunu bitirmedi... müteahhide işi vermişler o da üç, beş kişiyle yol ve kaldırım yapacam diye uğraşıyor... esnaf perişan halk perişan, heryer çamur, iş yerlerimiz ve evler toz toprak oldu... yazıklar olsun, hakkimihelal etmiyorum karatay belediyesine, 300 metrelik yol iki sene sürer mi ayıp ayıp

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English