Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi’nden bir dijital sergi daha

Karatay Belediyesi, vefatının 103’üncü yılında Sultan İkinci Abdülhamid Han’ı özel bir sergiyle anıyor. “Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Dönemi Konya Ferman, Berat ve Belgeleri” adını taşıyan sergi, dijital ortamda açıldı. Sultan Abdülhamid Han’ın mazluma kol kanat ve zalime set olmuş bir devlet adamı olduğunun altını çizen Başkan Hasan Kılca, bu sergiyle ecdat ile sahip oldukları tüm medeniyet değerlerine sahip çıkmak istediklerini söyledi.

Karatay Belediyesi’nden bir dijital sergi daha
Karatay Belediyesi, üç kıtanın son hükümdarı Sultan İkinci Abdülhamid Hân’ı, vefatının 103. yıl dönümünde düzenlediği dijital sergiyle anıyor. 

Daha önce yine belediyenin resmi internet sitesinde Hz. Mevlâna’nın 747. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında “Minyatürlerle Mevlevilik ve Mevlevihaneler” ile “Hz. Mevlâna’nın İsm-İ Şerif’inin Anıldığı Hüsn-i Hatlar ve Eserlerinin Kadim Nüshaları” sergisi açan Karatay Belediyesi, şimdi de “Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Dönemi Konya Ferman, Berat ve Belgeleri” adını taşıyan sergiyi tarihi belge meraklılarının beğenisine sundu. 

Toplamda 17 berat ve 10 belge ile fermandan oluşan dijital sergiye https://www.karatay.bel.tr/sergiler/ikinci-abdulhamid-han-donemi-konya-berat-ve-belgeleri/ adresinden ulaşılabiliyor. 

ABDÜLHAMİD HAN MEMLEKETİNE, TÜM SALDIRI VE TEHDİTLERE KARŞI KENDİNİ SİPER ETMİŞ BİR KAHRAMANDIR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Sultan 2. Abdülhamid Han’ın mazluma kol kanat ve zalime set olmuş bir devlet adamı olduğunun altını çizdi. 

Başkan Hasan Kılca, “Tahta çıktığında Osmanlı İmparatorluğu en zor dönemlerinden birini yaşıyordu. Böylesine ağır şartlar altında tahta çıkan Sultan 2. Abdülhamid Han, uyguladığı politikalarla devletini zor dönemlerde ayakta tutabilmeyi başarmış, bununla da kalmayıp Osmanlı Devleti’nin güçlenmesi ve modernleşmesi yönünden de yoğun bir çaba sarf etmiştir. Sultan Abdülhamid Han fikir, düşünce ve duruşu ile ne bir boyunduruk altına girmiş nede boyun eğmiştir. Devletini vakur ve mağrur bir şekilde temsil etmiş adeta etrafı sarılmış bir kaleyi içeriden en güzel şekilde savunmuş ve korumuştur. Öte yandan memleketine, milletine gelebilecek saldırı ve tehditlere karşı kollarını açarak korumak ve kollamak için kendini siper etmiş bir kahramandır. Onun siyasi dehası ile başa çıkma yetisi olmayanların üzerine attığı çirkin sözlerden beri, bir bilge adamdır. Abdülhamid Han’ın mücadelesi sınırlarla sınırlı değildi. Kendisinin de ifade ettiği gibi ‘ mücadele, sadece sınırlarda olmaz. Mücadele bir milletin topyekûn ateşe girmesidir. Eğer bir millet kenetlenmemişse zafer tesadüfi, yenilgi mukadderdir.’ Onun hayatını, fikirlerini, düşüncelerini ve mücadelesini kavramak Abdülhamid Han’ın inanç ve duruş meşalesini omuzlamaktır. Sultan’ı anlamak ve anlatmak bilhassa genç kuşaklara aktarmak tarihin bize yüklediği önemli bir vazifedir. Bu vazifeyi yerine getirdiğimiz de geleceğimizin teminatı ve mirasçısı olan genç nesillerin,  köklü ve şanlı tarihinin farkında olarak azim ve kararlılıkla yani bir dava şuuruyla vatanına, milletine, bayrağına ve geleceğine sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gençlik bizim umudumuz ve bu umudu hep diri tutmanın gayretinde içerisindeyiz. Mavzerde kurşun, siperde yürek, secde de bir dua olan cennet mekân Abdülhamid Han’ın; bir devlet adamı, siyasi bir deha olarak bize bıraktığı fikir ve düşünce mirasının emanetçisiyiz. Bu emanetin önemli bir kısmını temsil eden ‘Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Dönemi Konya Ferman, Berat ve Belgeleri’ dijital sergimizi hemşehrilerimizin beğenisine sunduk. Ümidimiz, temennimiz ve beklentimiz Sultan Abdülhamid Han’ın fikir ve düşüncelerini yani şahsiyetini kavramak ve geleceğe aktarmaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English