Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi’nden “Ailecek evdeyiz, evde oyun vakti” projesi

Karatay Belediyesi, Koronavirüs önlemleri kapsamında “Evde Kal” çağrılarına uyarak dışarıya çıkmayan çocuklar ve aileleri için “Ailecek Evdeyiz; Evde Oyun Vakti” adlı projeyi hayata geçirdi. 10 çocuk oyunu hazırlayarak YouTube kanalı üzerinden evlere misafir olan Karatay Belediyesi, bu projeyle aile içerisindeki iletişimi daha da güçlendirmeye katkı yapmayı hedefliyor.

Karatay Belediyesi’nden “Ailecek evdeyiz, evde oyun vakti” projesi
Uzmanlar, Koronavirüs (KOVİD-19) salgını nedeniyle zorunlu olmadıkça evden çıkmayan anne ve babalara, çocuklarıyla nasıl vakit geçirebilecekleri konusunda sık sık önemli önerilerde bulunuyor.

Karatay Belediyesi de bu kapsamda ‘Evde Kal’ çağrılarına uyarak dışarıya çıkmayan vatandaşların çocuklarıyla evlerinde keyifli vakit geçirmeleri amacıyla “Ailecek Evdeyiz; Evde Oyun Vakti” adlı projeyi hayata geçirdi. 

Aile içinde iletişimi daha da güçlendirmeyi hedefleyen ve evde ailece oynanabilen 10 çocuk oyunu hazırlayan Karatay Belediyesi, söz konusu oyunları resmi YouTube kanalı üzerinden yayınlayarak vatandaşın günlük yaşamına katkı sunuyor. 

OYUNLAR, ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINI GELİŞTİRİP ÖZGÜVEN VE CESARET AŞILIYOR
Özellikle çocukların kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri ve hayal dünyalarını geliştirmelerini esas alan, çocuklara cesaret ve özgüven aşılayan söz konusu oyunlar, çocuklardan ve ailelerden büyük ilgi görüyor.  Bilmece-Tekerleme, Cak-Cuk Oyunu, Çağrışım Oyunu, Hareket Oyunu, Hımbıl Oyunu, Mors Oyunu, Selamlaşma Oyunu, Sos Oyunu, Topaç Çevirme Oyunu ve Topta Bir Ateş Oyunu olmak üzere toplamda 10 oyun, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan ve aynı zamanda Yazar ve Meddah Osman Bozdemir moderatörlüğünde oynanıyor. Oyunlar, çocuklarda beceri kazanmaya katkı yaparken, çocukların mental açıdan da rahatlamalarını sağlıyor. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ülke olarak zor bir dönemden geçtiklerini, bu dönemi her bakımdan en az zararla atlatmak için çabaladıklarını belirterek, bu sürece herkesin katkı vermeye devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Başkan Hasan Kılca, “Dünya ve ülkemiz elbette bugüne kadar pek çok şey gördü. Ancak hiç yaşamadığı kadar büyük ve küresel boyutta, evrensel yeni bir dönemdeyiz. Tüm dünyayı derinden etkileyen ve bazı olgularda ölümcül olabilen bu salgını en az etkiyle atlatabilmek için devletimizin tüm kurum ve kuruluşları milletimizle birlikte canla başla gayret ediyor. Bu dönemin en çok etkileneni belki de çocuklarımız. Karatay Belediyesi olarak bizler de onları hem salgın ya da virüs gibi konulardan bir nebze de de olsa uzak tutmak ve eğlendirebilmek adına ‘Ailecek Evdeyiz; Evde Oyun Vakti’ adlı projemizi hayata geçirdik. Belediyemizin resmi YouTube kanalı üzerinden yayınlamaya başladığımız birbirinden eğlenceli ve eğitici 10 oyunla çocuklarımıza kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine dair bir katkı da sunmayı hedefliyoruz. İnşallah salgın bir an önce sona erer ve çocuklarımızın parklarda, sokaklardaki koşuşturmalarını yeniden hep birlikte görürüz” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English