Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesini büyütüyor

Karatay Belediyesi, 2019’da Karaaslan Üzümcü Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda 100 binden fazla Lavanta fidesi ekerek oluşturduğu Lavanta Bahçesi’ni büyütüyor. Bahçenin hemen yanındaki 250 bin metrekarelik alan, ekipler tarafından ekim dönemine hazırlanıyor. Yeni alana 200 bin lavanta fidesi ekilecek ve böylece 340 bin metrekareye ulaşacak bahçe, Karatay’ın güzelliğine güzellik katacak.

Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesini büyütüyor
Karatay Belediyesi tarafından 2019’da ilçeye kazandırılan Karatay Lavanta Bahçesi büyütülüyor. Söz konusu çalışmayla 90 bin metrekarelik alana kurulu olan Karatay Lavanta Bahçesi, 250 bin metrekare daha büyütülerek 340 bin metrekareye çıkarılıyor. 

Karatay Lavanta Bahçesi’ne eklenen 250 bin metrekarelik alan, Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanmaya başlandı. Bu kapsamda ekipler, ekim döneminde 200 bin adet daha fideyi alana ekerek Lavanta Bahçesi, toplamda 300 bin fideye ulaşacak. 

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görsel güzellikleriyle bulundukları yerlerin atmosferini bir anda değiştiren, ekonomik boyutuyla üreticisine kazanç sağlayan Lavantanın Karatay’a da çok yakıştığını belirterek; 2019 yılında kurdukları Lavanta Bahçesi’ni büyütmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. 

"KARATAY’I GÖRSEL ŞÖLENE HAZIRLIYORUZ"
Başkan Hasan Kılca, 90 bin metrekarelik alandan 340 bin metrekarelik alana yükselttikleri Karatay Lavanta Bahçesi ile Karatay’ı görsel bir şölene hazırladıklarına vurgu yaparak; “Karaaslan Üzümcü Mahallemizde oluşturduğumuz Lavanta Bahçemizin bulunduğu alan iki yıl öncesine kadar moloz yığını içerindeydi. Biz, 90 bin metrekarelik bu alana 100 bin Lavanta fidesi ekerek burayı göz alıcı bir güzelliğe dönüştürdük. Şimdi bu bahçemize 250 bin metrekarelik bir alan daha ekleyerek ilçemizin güzelliğine ayrı bir güzellik katacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu alana 200 bin Lavanta fidesi daha ekerek toplamda 300 bin Lavanta bitkisiyle gelecek Yaz aylarında Konyalı hemşehrilerimizle görsel bir şölene hep birlikte şahitlik edeceğiz” dedi.

"HEMŞEHRİLERİMİZİN İLGİSİ BİZİ HAREKETE GEÇİRDİ"
Karatay Lavanta Bahçesi’ni büyütme kararı almalarında vatandaşların projelerine olan yoğun ilgisinin etkili olduğunu ifade eden Hasan Kılca, bu yaz hasat dönemine kadar binlerce ziyaretçi ağırladıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Bahçemizde ağırladığımız hemşehrilerimizden ve fotoğraf sanatçılarından oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Bu da bahçemizi büyütme kararı almamıza vesile oldu. Yüksek katma değere sahip tıbbi ve aromatik bitki olan Lavanta ile aynı zamanda faydalı ürün sunma hedefimizi de genişletmek istedik. 250 bin metrekare daha büyüttüğümüz Karatay Lavanta Bahçemiz gibi bölgemize değer katan yeni projelerimizle ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 6
  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • 1
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Madem yeriniz var ozaman çeşitlendirmeniz gerekirdi. Adını da Karatay Bahçesi koyabilirdiniz. Tümünü Lavanta ekmek yerine 1-Lale Bahçesi, 2-Kiraz Bahçesi, 3-Çilek Bahçesi, 4-Armut-Ayva Bahçesi, 5-Kavun-Karpuz Bostanı, 6-Sebze Bahçesi, 7-Mısır-Ayçiçeği Bahçesi, 8-Üzüm Bağı. Bu şekilde her çeşit 10'ar dönüm çiçek, gül, meyve ve sebze ekmeliydiniz. Aralarına dinlenme kamelyaları, resim çekinme standları ve bir restoran yapmalıydınız. Yılın enaz 6 ay ziyaretçi gelebileceği, diğer 6 ayda ise bakımlarının yapılacağı bir bahçe. Bahçeye girişler ücretli, kişi başı 15 TL, istediğini istediğin kadar kopar ye, bedava. Yanına almak yok. Restoran hariç. Ancak olgunlaşmamış meyve ve sebzelerin koparılmamasını içeren yazılar. Fraklı olunca daha fazla ziyaretçi olurdu. Kimi lavantayı sever kimi laleyi. Kimi Lavantada resim çekinmek ister, kimi lalede. Kimi Üzüm bağında resim çekinmek ve instagramına yüklemek ister. Kimi ayçiçeği tarlasında yada mısır tarlasında olmak ister. Kimi bostanda resim çekinmek ister.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (1)
  • Avatar
    İhsan
    3 yıl önce

    Öyle değil işte lavanta yağı maddi anlamda değerli bir ürün kozmetik sektöründe vazgeçilmez bir ürün hem görsel şölen hem maddi şölen ikisi bir arada daha güzel

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Avatar
    WHATAND A.Ş.
    3 yıl önce

    Ziraat fakültesi değil hocam Belediye bu. Susuz kurak topraklarda lavantanın ekonomik değerini ön plana çıkarmak için yapıyorlar bunu. Yapmışken instagram cılar da foto çeksin lavantayı yaysız diyorlar. Sebzeyle çilekle susuz tarımı öğretemezler.

    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English