Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karatay Belediyesi 2021’de binlerce vatandaşın gönlüne dokundu

Karatay Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler, 2021’de de binlerce vatandaşın gönlünde yer edindi. 2021 yılı boyunca sosyal hizmetler alanındaki projeler ve destekler için 7 milyon 150 bin liralık katkı sunduklarını söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “İlçemizde kimin neye ihtiyacı varsa, kim nerede dara düşmüşse belediyemizin kapısı sonuna kadar herkese açık” dedi.

Karatay Belediyesi 2021’de binlerce vatandaşın gönlüne dokundu
“Halka Hizmet Hakk’a Hizmettir” anlayışıyla hareket ederek gönül belediyeciliği alanındaki çalışmalarıyla sosyal belediyeciliğin bütün gereklerini yerine getiren Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatarak, onların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Karatay Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bu kapsamda, ilçe genelindeki birçok kesime yönelik projeler üreterek ekonomik ve sosyal yaşamlarına katkı sunuyor. Belediye, ilçede yaşayan yaşlıların yaşam kalitesini ölçmek ve belediyeden beklentilerini belirlemenin yanı sıra onlara uygun projeler geliştirmek amacıyla özel bir çalışma yürütüyor. Çalışma kapsamında Karatay Belediyesi ekipleri, ilçedeki yaşlıları evlerinde ederek pek çok konuda fikir alışverişinde bulunuyor.

Karataylı vatandaşların ekonomik ve sosyal yaşamına katkı sunuluyor
Bu çalışmalarının yanı sıra bugüne kadar olduğu gibi 2021’de de Karatay Belediyesi, Aşevi faaliyetlerinden nakdi yardıma, Karatay Şefkat Evleri’nden gıda yardımına, asker ailesi maaşından “Sosyal Kart” uygulamasına, “Hoşgeldin Bebek” ve daha birçok projeyle ihtiyaç sahiplerine dayanışma ve yardım elini uzattı. Karatay Belediyesi, 2021 yılı boyunca sosyal hizmetler alanındaki projeler ve destekler için 7 milyon 150 bin liralık katkı sundu.

Aşevi ailelere sıcak yemek desteği sağlıyor
Karatay Belediyesi, evlerinden çıkamayan ve yemek yapma durumu olmayan vatandaşları da unutmuyor. 101 ailedeki toplam 196 kişiye hijyenik ortamda hazırlanan yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere günde iki öğün olmak üzere sıcak yemek imkanı sağlamaya devam ediyor.

Karatay Belediyesi “sosyal kart” ile zor zamanlarında vatandaşın yanında
Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 2021 yılı içerisinde Karatay’da ikamet eden ve herhangi bir geliri olmayan, maddi yönden sıkıntı içerisinde olduğu tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım yaptı. 

Yine 2021 yılında Karatay Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunduğu “Sosyal Kart” projesinden de 37 bin 276 kişi faydalandı. Sosyal Kart ile yapılan destek tutarı ise 5 milyon 193 bin TL oldu. Bu çalışma sayesinde vatandaşlar, evine en yakın marketten dilediği gibi alışveriş yapabilme imkânı buldu.

2021’de Mehmetçik veya ailesine toplam 700 bin TL asker maaşı verildi
Karatay Belediyesi, bugüne kadar olduğu gibi 2021 yılında da vatani görevlerini yapmak üzere askere giden Mehmetçikler ve ailelerini de unutmadı. Bu kapsamda askere giden evliyse eşlerine, bekar ise annelerine 6 ay boyunca her ay 400 TL maaş verilirken; söz konusu destek için gelir düzeyi kriteri bulunmuyor.

Asker maaşı desteği kapsamında 2021’de bin 794 kişiye toplamda 700 bin 50 TL destekte bulunan Karatay Belediyesi, bu sayede hem askerin hem de ailesinin bir nebze de olsa rahatlamasına katkı sunmuş oldu.

Karatay Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere gıda paketi desteğini de sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hiçbir sağlık güvencesi olmayan ve yardıma muhtaç aileleri tespit ederek vatandaşa destek olunuyor. 2021’de içerisinde bir evin mutfağının bütün ihtiyaçlarının bulunduğu 81 bin 793 TL tutarındaki koliler, ihtiyaç sahibi 270 aileye dağıtılarak ailelerin sofralarına katkıda bulunuldu. 

Karatay Şefkat Evleri, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor
Karatay Belediyesi, toplam 96 daireden oluşan Karatay Belediyesi Şefkat Evleri projesiyle de geliri olmayan, barınma sıkıntısı yaşayan ve yetim veya dul ihtiyaç sahibi vatandaşlara kucak açmaya devam ediyor.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından araştırılan söz konusu vatandaşlar, yakınlarıyla birlikte aile maddi durumunu düzeltene kadar Şefkat Evleri’nde kira ve yakıt bedeli alınmaksızın barınmaları sağlanıyor. 2021 yılında bu projeden 225 vatandaş faydalanıyor. Karatay Belediyesi Şefkat Evleri, aynı zamanda doğal afetlerden savaşlara kadar pek çok zorlukla karşılaşan vatandaşlara sıcak ve güvenli bir yuva oluyor.

Hoşgeldin bebek
Karatay Belediyesi’nin vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan bir başka projesi ise “Hoş Geldin Bebek Projesi.” Proje, ilçe genelinde doğan tüm bebekleri kapsıyor. Havlu, bebek şampuanı ile sabunu, pudra, ateş ölçer ve bebek battaniyesi gibi yeni doğan bebeklerin ihtiyaç duyabileceği bütün malzemelerin bulunduğu ve bebek bakım çantası, Karatay Belediyesi Sosyal Hizmetler Destek Müdürlüğü’ne bağlı Doktor ve Hemşireler tarafından yapılan ziyaretlerle aileye hediye ediliyor.

Bebeklerin ve annelerin sağlık kontrollerinin de gerçekleştirildiği projeyle yeni bebeklerini kucaklarına alan anne ve babaların mutluluğuna ortak olunuyor. Bu proje kapsamda ise 2021’de 4 bin 564 aile bire bir ziyaret edilerek bebek ile annenin sağlık kontrolleri yapıldı,  643 bin 400 TL’yi bulan hediyeleri takdim edildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 12
  • 5
  • 2
  • 2
  • 3
  • 2
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English