Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Karanlığı Aydınlat Işık Enstelasyon Sergisi" Yoğurtçu Parkı'nda açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Bugüne kadar kadınların mücadelesine destek olanları, bu mücadeleyi sürdürmüş kadın sivil toplum örgütlerini, özellikle hayatını bu sürece adayan herkesi şükranla, minnetle anmak istiyorum. İyi ki varlar" AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou: "Bugün toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz bırakılan, buna karşı seslerini yükseltebilen ya da yükseltemeyen tüm kadınlarla dayanışmamızı ifade etmek için buradayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda, "Karanlığı Aydınlat Işık Enstelasyon Sergisi" açıldı.


Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Kurumu (UN WOMEN), 25 Kasım-10 Aralık arasında "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" için 16 günlük aktivizm kampanyası düzenledi. Kampanyanın İstanbul ayağında, "Karanlığı Aydınlat Işık Enstelasyon Sergisi" Yoğurtçu Parkı'nda sergilenmeye başladı.


Serginin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yoğurtçu Parkı'nın, Türkiye kadın hareketi için önemini anlattı. İmamoğlu, "Bundan 34 yıl önce, 1987 yılında binlerce kadın bu parkta toplandı ve ev içi şiddete karşı ilk kitlesel eylemi gerçekleştirdi. O günden bu yana bu şehir, bu park, bu caddeler, bu ağaçlar kadınların sayısız eylemlerine de tanıklık etti. Ne yazık ki bu konu, 21. yüzyılın hala en acı konularından bir tanesi, içimizi acıtan ve derin düşünmemize sebep olan bizi çok üzen bir konu. Ama kadınlar haklı mücadelelerinden elbette hiç vazgeçmediler." diye konuştu.


İBB'nin, kadına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bugüne kadar kadınların mücadelesine destek olanları, bu mücadeleyi sürdürmüş kadın sivil toplum örgütlerini, özellikle hayatını bu sürece adayan herkesi şükranla, minnetle anmak istiyorum. İyi ki varlar. Belki de toplumun çok önünde bu süreci yakalayan ve toplumun bilinçlenmesine katkı sunan onlar. Belki biz, biraz geriden geldik. Ülkemizin bu açığı kapatma konusunda çok duyarlı olacağına, kurumların çok duyarlı davranacağına yürekten inanıyorum. Kavramın içerisinde ismimizin bulunmasından gurur duyduğum İstanbul Sözleşmesi'ni, toplumsal cinsiyet eşitliğini her yerde, her zaman savunmaya ve yanında olmaya devam edeceğiz."


- "Biz erkekler çözüm için çok çabalamalıyız"


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Eleftheria Pertzinidou, şunları söyledi:


"Bugün toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz bırakılan, buna karşı seslerini yükseltebilen ya da yükseltemeyen tüm kadınlarla dayanışmamızı ifade etmek için buradayız. Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet yaygın bir insan hakları ihlalidir. Karanlığı Aydınlat sergisi ile Türkiye'de kadın haklarının ilerletilmesinde savunuculuk yapan sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz.”


İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, "Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet bir kadın konusu değildir, bir erkek konusudur. Kadınlara şiddet uygulayan erkeklerdir. Tüm erkekler değil ama aramızdaki birçok erkek. Dolayısıyla biz erkekler gerçekten bu büyük sorunun merkezinde yer alıyoruz. Bu yüzden, mantıklı olarak, çözümün de merkezindeyiz. Biz erkekler çözüm için çok çabalamalıyız." diye konuştu.


UN WOMEN Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Alia El Yassir, "Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet tüm dünyada yaygın bir sorun. Ancak, bu sorun önlenebilir. Hep birlikte harekete geçerek bu 'gölge pandemiyi' birlikte sona erdirebiliriz. Evlerimiz, şehirlerimiz, kamusal ve dijital alanlarımızı güvenli yapmak için çabalarımızı hızlandırmalıyız." ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet, serginin açılışını gerçekleştirdi.


Etkinliğin yapıldığı Yoğurtçu Parkı, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu renkle aydınlatıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English