Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karadeniz'de üretilen somon talep görüyor

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu: "Özellikle kültür balıkçılığında Türk somonu adı verilen Karadeniz alası ile marka yaratıldı"

Anadolu Ajansı haberine göre;

TRABZON (AA) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, özellikle kültür balıkçılığında Türk somonu adı verilen ''Karadeniz alası'' ile marka yaratıldığını bildirdi.


Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin su ürünleri üretiminin, 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 33,1 artışla 836 bin 524 tona yükseldiğini belirtti.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı 2019 yılı su ürünleri istatistiklerine göre, üretimin yüzde 44,8'ini avcılık yoluyla elde edilen deniz balıklarının oluşturduğunu aktaran Hacısalihoğlu, "Yüzde 6,8'ini avcılık yoluyla elde edilen diğer deniz ürünleri, yüzde 3,8'ini avcılık yoluyla elde edilen iç su ürünleri ve yüzde 44,6'sını yetiştiricilik ürünleri oluşturdu." ifadesini kullandı.


En fazla hamsi avlandığını işaret eden Hacısalihoğlu, "Avcılık yoluyla elde edilen deniz balıklarında hamsi 262 bin 544 tonla en yüksek miktarda avlanan balık olurken, 38 bin 78 ton çaça ve 19 bin 119 ton sardalya avlandı. Türkiye'de kişi başına ortalama su ürünleri tüketimi ise 2018 yılında 6,14 kilogramken, 2019 yılında yüzde 2'lik artışla 6,26 kilograma yükseldi." bilgisini verdi.


- "Su ürünleri stratejik konuma geldi"


Hacısalihoğlu, son yıllarda su ürünleri üretiminde Karadeniz Bölgesi'nin büyük bir ilerleme kaydettiğine dikkati çekerek, "Özellikle kültür balıkçılığında Türk somonu adı verilen Karadeniz alası ile marka yaratıldı. Pandemi döneminde ihracat süreçlerindeki yavaşlamaya rağmen Karadeniz'de üretilen somona Uzak Doğu'dan büyük talep var. Bu konuda firmalarımız gerek üretim gerekse işleme tesisleri olarak büyük yatırımlar yaptılar." değerlendirmesinde bulundu.


Su ürünlerinin bölge ve ülke için stratejik bir ürün haline geldiğini kaydeden Hacısalihoğlu, "Devletimizin tarım sektörüne sağladığı destekleri ile yatırımcılarımız üretim, istihdam ve ihracat alanlarında büyük çaplı yatırımlar gerçekleştirmiştir. Tarım sektörüne açılacak krediler ile de sektörün ülkemizde daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Su ürünlerinde yetiştiricilik üretimine yatırım yaparak, uluslararası alanda talep gören stratejik bir sektörü ülkemize kazandıran iş adamlarımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English