Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karadeniz Bölgesi'nde koronavirüs tedbirleri

Anadolu Ajansı haberine göre;

SAMSUN (AA) - Karadeniz'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.


Samsun'un Atakum ilçesinde zabıta ekipleri, semt pazarlarında vatandaşlara maske dağıttı.


Ekipler, yasak olmasına karşın müşterilerin tezgahlardaki meyve ve sebzeleri seçmelerine müsaade eden, maske ve eldiven kullanmayarak hijyen kurallarına uygun tedbir almayan 16 esnafa cezai işlem uyguladı.


Öte yandan semt pazarında hayırseverler tarafından alınan sebze ve meyveler, ihtiyacı olan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.


- Tokat


Tokat Belediyesi ekipleri, toplu kullanım alanlarını ve kamu binalarını dezenfekte etti.


Artova, Erbaa, Niksar, Reşadiye, Sulusaray ve Yeşilyurt ilçelerinde de belediye ekipleri, yolcu minibüsleri, kamu binaları ve ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon ve sokakları yıkama işlemi yaptı.


Polis ve jandarma ekipleri, sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üstü kişilerin ihtiyaçlarını temin ederek evlerine bırakıyor.


- Çorum


Çorum'da Kovid-19 salgınının önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.


Belediye ekipleri salgına karşı başlatılan dezenfekte işlemlerini sürdürüyor. Cadde ve sokakları yıkayan ekipler, PTT Başmüdürlüğü ve Bahabey Şubesi'nin dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdi.


Kentte, Emniyet Müdürlüğü ekipleri semt pazarlarında denetim yaparak, maskesiz satış ve alışveriş yapılmaması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.


Evden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan kişilerin ihtiyaçları da Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılanmaya devam ediliyor. Valilikten yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar 2 bin 500'ye yakın vatandaşın talebi, ekipler tarafından karşılandı.


Çorum İHH Derneği tarafından il genelinde evinden çıkamayan yaşlı, hasta, yetim, işinden ayrılıp mağdur olmuş ihtiyaç sahibi kişilere gıda yardımı yapılıyor. Dernek yönetiminin yanı sıra hayırseverlerin katkılarıyla temin edilen gıda kolileri, yanında hijyen paketiyle birlikte dernek gönüllülerince ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine götürülüyor.


- Çankırı


Ilgaz Belediyesi Kovid-19 salgınından dolayı yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundu.


Belediye Başkanı Mehmet Öztürk'ün talimatıyla ilçede belirli noktalarda bulunan kedi evleri ve hayvan besleme noktalarına mama bırakıldı.


Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk, yaptığı açıklamada, bugünlerde hayvanları unutmadıklarını söyledi.


Alınan tedbirler nedeniyle insanların dışarı çıkamadığını bu yüzden hayvanların da yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini belirten Öztürk, "Şartlar onlar için de hayli zorlayıcı. Bu şartlara karşı biz de belediye olarak hayvan dostlarımıza gereken önemi veriyoruz. Onlar için yaptırdığımız kedi evleri ile ilçemizin muhtelif hayvan besleme noktalarına kedi ve köpek maması bıraktık. Bundan sonraki süreçte de belirli aralıklarla mama bırakılmaya devam edilecektir." dedi.


- Sinop


Sinop'ta, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belediye ekipleri dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürüyor.


Ekipler, sokak ve caddeler ile dolmuş duraklarında ilaçlama yaptı.


İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine teslim etmeye devam ediyor.


- Amasya


Amasya'da koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uygulamaların değerlendirildiği üst kurul toplantısı Vali Osman Varol'un başkanlığında gerçekleştirildi.


İlgili kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin yer aldığı toplantıda konuşan Varol, ilk günden itibaren çok özel tedbirler uygulanarak vatandaşların Kovid-19'dan korunmasına yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi.


- Kastamonu


Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunda, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin tamamının maske takmasına, personelin maskesiz çalışmasına müsaade edilmemesine karar verildi.


Kastamonu Belediyesinden yapılan açıklamada ise koronavirüs tedbirleri kapsamında şehrin birçok noktasında dezenfeksiyon işleminin devam ettiği belirtildi.


Açıklamada, Cumhuriyet Meydanı, Belediye Caddesi, Nasrullah Meydanı ve Topçuoğlu Pazar Yeri'nin dezenfekte edildiği kaydedildi.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English