Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaca'dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Karaca’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı
Karaca yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "İnsana verilen değerin en belirgin yansıması engellilere verilen değer ve onlara sağlanan kolaylıklardır. Engelli vatandaşlarımız ‘Önce İnsan’ anlayışına sahip olan aziz milletimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Devlet ve millet olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermekte olduğumuzu görüyor her zaman daha fazlasını yapmamız gerektiğinin altını çiziyoruz.  Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın haklarını gözeterek, karşılaştıkları sıkıntıları asgari düzeye çekmek için sürekli çalışmaktadır. Son yıllarda birçok alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin en üst seviyelere çıkarılması anlamında da reform niteliğinde düzenlemeler yapılmıştır. 2005 yılında çıkarılan Engelliler Kanunu ile yapılan yasal düzenlemelerin ardından 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile bu reform süreci bir üst aşamaya taşınarak, engellilere yönelik pozitif ayrımcılık anayasal güvence altına alınmıştır. Sosyal Devlet olma anlamında dünyanın en önde gelen ülkelerinden olan devletimiz, engellilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda örnek gösterilecek bir konuma ulaşmış; engelli vatandaşlarımıza sunulan eğitim, sağlık, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler sağlanmıştır. Tüm engelliler bizlerin göğsünü kabartan özel insanlardır. Daha dün akşam Portekiz’den dönen özel sporcularımız kazandıkları madalyalar ve kupalarla milletimizi sevindirip, ülkemizin büyüklüğünü tüm dünyaya tekrar gösterdiler. Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar, gümüş madalya kazanan Mehmet Can Topal’ın yanında Dünya IBA 21 Basketbol Şampiyonası’nda kupa kazanan Milli Sporcularımız ve kafiledeki diğer sporcularımızın sevinçleri gözlerimizi yaşarttı. Özel sporcularımızın hepsi şimdiden Antalya’da yapılacak olan 2020 Down Sendromlular Oyunları'nda madalya sözü verdi.  3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerimizin sorunlarına dikkat çekmek, toplumsal duyarlılıkları artırmak, farkındalık oluşturmak açısından son derece önemlidir. Bizler, engelli kardeşlerimizin gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olmaya devam edeceğiz. Çünkü onlarla gururlanıyoruz"

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English