Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaarslan: Cumhuriyet tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir

Cumhuriyet’in 97. Yıldönümünü kutlayan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan,“Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir” dedi

Karaarslan: Cumhuriyet tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Cumhuriyet’in ilanının 97. yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet’in ilanının Türk milletinin yıkılamayacağının bir kanıtı olduğunu belirten Başkan Karaarslan, Cumhuriyet’in 7 düvele karşı verilen kurtuluş mücadelesinin gurur tablosu olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin muazzam bir feragat kültürünün, muhteşem bir mücadele kudretinin hem mahsulü hem de maddi ve manevi ihtişamı olduğunu belirten Başkan Karaarslan, “İşgal ve esarete boyun eğmeyen aziz milletimiz, Cumhuriyet'in fazilet ve fikriyatıyla geleceğin yol haritasını çizmiş, geçmişin ilham ve muzaffer ruhuyla mücadele azmini kamçılamıştır. Özellikle vurgulamak isterim ki Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır.29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir” dedi.

MÜKTESABATIMIZA ZARAR VEREMEZLER 
“Türkiye Cumhuriyeti bağış, lütuf veya hediye değildir” diyen Başkan Karaarslan, Cumhuriyet’in her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseri olduğuna vurgu yaptı. Cumhuriyet’in haklı ve haysiyetli bir mücadelenin karar ve kıvancı olduğunu belirten Karaarslan, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki Türkiye Cumhuriyeti muhakkak payidar kalacaktır. Terör örgütleri arasında ayrım ve sınıflandırma yaparak önyargılı, hayatın, hukukun ve siyasi ahlakın gerçeklerinden tamamen kopan zalimler Türkiye'nin 97 yıllık Cumhuriyet müktesebatına zarar veremeyeceklerdir.Caniyi 'mazlum' gören, teröristi 'general' gösteren, terör örgütlerine ana gövde olup rezalet ve dalalete düşen sahte ve sanal müttefiklerin tuzakları ne kadar büyük olursa olsun Türkiye’ye sökmeyecektir” değerlendirmesinde bulundu. 

MİLLİ BİRLİK KÖKLEŞTİ 
Cumhuriyetin geçmişle geleceği birleştirip, milli birlik ve kardeşliği derinleştirip kökleştireceğinin altını çizen Başkan Karaarslan, masajında şu ifadelere yer verdi:"Aynı zamanda cumhurla Cumhuriyet'i kucaklaştıran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, umudun ve huzurun yegane teminatı olacaktır. Türkiye başta terör olmak üzere var olan tüm sorunlarının üstesinden gelecek güçte ve yeterliliktedir. Kim ne yaparsa yapsın, Türk ve Türkiye düşmanlığında buluşanlara karşı Milli Mücadele ruhuyla mukabele ve müdahale edileceği açıktır.”

ZAFER İNANANLARIN OLACAK 
Türk milletinin 1071’den buyana büyük bir mücadele örneği sergilediğini, nice şehitler vererek Anadolu’yu yurt edindiğini hatırlatan Başkan Karaarslan, bu mücadelenin günümüzde de devam ettiğini söyledi. Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin yükselişinin emperyalist güçler tarafından korkuyla takip edildiğini, bu yükselişin her fırsatta durdurulmak istendiğini vurgulayan Başkan Karaarslan, şöyle devam etti, “Türk ve İslam düşmanları, kendilerine yakışanı yapmaya devam ediyorlar. Dünyayı kendi köksüz ve medeniyetsiz politikalarıyla yönetebileceklerini zannedenler, bugün dünyayı yaşanabilir olmaktan uzak bir anlayışa götürmek istiyorlar. Bu anlayışla bugüne kadar milyonlarca insanı katleden bu gafillerin tek korkusu İslam’dır. İslam’ın sancaktarlığını üstlenen Türk milletine olan düşmanlıkları da işte bu yüzdendir. Türkiye’nin güçlü olmasını istemeyen bu Haçlı zihniyeti, her fırsatta milli ve manevi değerlerimize saldırarak, bizleri yıldırmak istemektedir. Avrupa’da iki cihan serveri Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’e yönelik yürütülen alçaklıkların da nedeni budur. Yüzyıllardır süren Haç ve Hilal’in mücadelesini kazanan sonunda biz olacağız. Unutmayalım ki zafer inananların olacaktır. Bu inanç ve imanla yükselişimize devam edeceğiz.”

HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Tüm saldırılara rağmen Türkiye’nin hedeflerinden asla taviz vermeyeceğini vurgulayan Başkan Karaarslan, “Türkiye 2023, 2053, 2071 hedeflerine kararlılıkla devam edecektir. Unutulmasın ki Cumhuriyet'in yüzüncü yıl dönümü, Türkiye'nin lider ülke olmasına sahne olacak, bunu da cumhurun ittifak ve iradesi gerçekleştirecektir. Cumhur İttifakı’nın ortaya koyduğu bu irade, Türk milletinin bekasına kast eden her türlü düşmana karşı çelikten yumruk olacaktır.  Bu vesileyle, büyük Türk Milleti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kahramanlarını ve aziz şehitleri hürmet ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English