Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karaarslan: Anadolu Türk yurdu olarak tescil edildi

30 Ağustos Zaferi’nin bir milletin varolma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, “Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir” dedi

Karaarslan: Anadolu Türk yurdu olarak tescil edildi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Remzi Karaarslan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. “Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 98’inci yıldönümünü içtenlikle kutluyorum” diyen Karaarslan, 30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklediklerini ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders verdiklerini söyledi. Türk kurtuluş mücadelesinin bir milletin varolma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olduğuna dikkat çeken Karaarslan, “İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtıdır.  Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir. 30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir” dedi. 

DİRİLİŞ MÜJDESİ OLDU 
Başkan Karaarslan, 30 Ağustos zaferiyle 30 Ekim 1918'de Mondros Limanı'nda imzalanan teslimiyet antlaşması ve 10 Ağustos 1920'de dayatılan Sevr ihanetinin Dumlupınar'da tarihin çöplüğüne atıldığını ifade ederek, bu zaferle milletin muhasım odaklara haddini bildirdiğini, Anadolu'yu ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelediğini ve belleklere yerleştirdiğini vurguladı. Karaarslan, şunları kaydetti, “Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar geldikleri gibi def edilmişlerdir. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke düşürmeye cüret eden iç ve dış karanlık mihraklar hak ettikleri ibretlik dersi almışlardır. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti, cemre gibi yüreklere düşmüş, yeni bir diriliş müjdesi, yeni bir yükseliş mükafatı milletimizin azim ve iradesiyle tezahür etmiştir. 30 Ağustos, köşeye sıkışmış, işgale uğramış, bağrı delinmiş, bitkin düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş, canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi müşkülat ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir. Bilinmesi gerekir ki 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır. Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve direnç kaynağıdır. Çevremizde sahnelenen küresel ve bölgesel ayak oyunlarına karşı 30 Ağustos şuuruyla hareket edip, beka ve birliğimizi tehdit eden riskli gelişmelere karşı tedbir almamız acil bir zarurettir.”

MHP AYNI RUHLA BURADADIR
Gelinen noktada Türkiye’nin hala beka mücadelesi verdiğine dikkat çeken Başkan Karaarslan, bu mücadelede MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin büyük rol üstlendiğini vurguladı. Bu anlamda MHP’nin önemli bir misyon ortaya koyduğunu dile getiren Karaarslan, şöyle devam etti, “Türkiye, hiç olmadığı kadar saldırı altındadır. Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Çanakkale’de, Sakarya’da, 30 Ağustos 1922’de, 15 Temmuz 2016’da kimleri alt ettiysek, aynı mahfillerin artıkları saldırılarını sürdürmektedir. Ancak Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin önderliğinde, milliyetçi-ülkücü hareket olarak, tarihten, kültürümüzden ve inançlarımızdan aldığımız güçle, bu mihraklara asla geçit vermeyeceğimizi bildirmek isterim. Tüm bu saldırılara karşı ortaya konan beka mücadelesinde, milli bir ruh ortaya konmuş, Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı’nın temelini atmıştır. Oluşturulan ittifakla saflar sıklaştırılmış, düşmana geçit vermemek için önemli bir mücadele başlatılmıştır. Bu kutlu yolda, Cumhur İttifakı olarak milli ve manevi değerlerimizi korumayı sürdürecek, 30 Ağustos ruhuyla ülkemizi ve milletimizi güzel bir geleceğe ulaştırmak için yılmadan yolumuza devam edeceğiz.” 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English