Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kamu yatırımlarıyla yeni bir Meram inşa ediliyor

Kamu yatırımlarında en parlak dönemi yaşayan Meram, son yıllarda ilçeye kazandırılan projelerle altın çağını yaşıyor. Toplamda 445 Milyon TL’yi aşan yatırım tutarıyla Bakanlıklar ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çok sayıda projenin yapım çalışmaları devam ediyor.

Kamu yatırımlarıyla yeni bir Meram inşa ediliyor
Projelerin son durumları hakkında bilgiler veren Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, kısa süre önce temelleri atılarak yapımına başlanan ve çalışmaları hızla devam eden Millet Bahçesi, TRT Film Platosu, Veledrom, Sporcu Yetiştirme Merkezi, Sahipata Mahallesi Şükran Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesi, Alaaddin Bulvarı Cephe Rehabilitasyonu, İsmail Ketenci Caddesi, Meram Hükümet Konağı gibi her biri birbirinden değerli projeler tamamlandığında Meram’ın marka değerinin daha da artacağını söyledi. 

MİLLET BAHÇESİ MERAM’IN YEŞİL DOKUSUNA KATKI SAĞLAYACAK 
İlçeye kazandırılan yatırımların başında gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’ya ve Meram’a hediyesi olan Millet Bahçesi’nin ilçenin en büyük değerlerinden biri olan yeşil dokuya önemli katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, inşaatı devam eden Millet Bahçesi’nin şehrin merkezinde insanların nefes alabileceği, dinlenip eğlenebileceği apayrı bir güzellikte olacağını söyledi. 45 bin metrekarelik çim alanı, yürüyüş yolları, basketbol sahası, tenis kortları, kafeteryası, Millet Kıraathanesi ile Millet Bahçesi’ndeki çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. 
TÜRKİYENİN İLK VELEDROMU VE TRT’NİN İKİNCİ FİLM PLATOSU MERAM’DA YÜKSELİYOR
TRT’nin Uluslararası Konya Film Platosu’nun da Meram’da kurulduğunu hatırlatan Başkan Kavuş, bu projenin birinci etap çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. 50 milyon TL’ye mal olacak projenin 390 dönümlük alanda kurulacağını belirten Başkan Kavuş, “TRT Uluslararası Konya Film Platosu Konya’nın tarihi ve kültürel mirasını yansıtacak. Projenin 50 dönümlük alanında 13. yüzyıl Konya şehri inşa ediliyor. Proje ile birlikte dizi, film ve belgesel çekimleri bu alanda gerçekleştirilecek. İlk etabının yapım aşamasında sona yaklaşılan ve kısa süre içerisinde tamamlanması plananlanan plato sadece ilçemize ve şehrimize değil ülkemize de prestij katacak bir proje olacak. Dutlu Millet Bahçesi’ne komşu olan ve konumuyla turistik bir alanda bulunması nedeniyle ziyaretçilere de açık olacak plato Konya için bir cazibe merkezi niteliği taşıyacak” şeklinde konuştu. Meram’da yapımına başlanan iki büyük spor yatırımı hakkında da bilgiler veren Başkan Mustafa Kavuş, “Meram’da yine TRT Film Platosu ve Dutlu Millet Bahçesi yanında yapımına başlanan Sporcu Yetiştirme Merkezi ile Türkiye'nin ilk Olimpik Veledromu da şehrimize ve ilçemize değer katacak projeler arasında yer almaktadır. Her iki projenin de yapım çalışmaları çok hızlı ilerliyor ve inşallah yıl sonuna kadar da bitirilmesi hedefleniyor. Veledrom projesi Türkiye’nin ilk olma özelliğinin yanında dünyada olimpiyat oyunlarının yapılabileceği veledromlardan biri olması ile de değerli bir proje. Veledrom tamamlandığında uluslararası yarışlara da ev sahipliği yapacak ve biz de şehrimize gelen yerli ve yabancı misafirleri ağırlayacağız” dedi. 

BAŞKAN KAVUŞ; “BÜYÜKŞEHİR MERAM’IN MARKA DEĞERİNE ÖNEMLİ KATKI SUNUYOR”
 Meram’a en önemli katkıyı sunan kurumların başında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geldiğini belirten Başkan Kavuş, Meram’da aynı aks üzerinde başlatılan projelere katkı sunacak Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesi ve Meram Son Durak Katlı Otopark projelerinin yanı sıra Alaaddin Bulvarı Cephe Rehabilitasyonu çalışmaları ve KOSKİ’nin özellikle merkeze uzak mahallelerde yürüttüğü kanalizasyon ve altyapı çalışmalarının ilçeye kazandırılan önemli çalışmalar arasında yer aldığını kaydetti. Başkan Kavuş, “Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesi çalışmaları kapsamında bölgedeki binaların kamulaştırma süreçleri tamamlanarak çevreye rahatsızlık veren alanlarda yıkımlar tamamlandı ve Tavus Baba Türbesi etrafında başlayan çevre düzenlemesi devam ediyor. Şehrimize gelen misafirlerin uğramadan gitmediği Meram son durak bölgesinde tarihi köprü alanında genel bir düzenleme çalışması tamamlanmış olacak. Düzenlemenin bitirilmesi ile Konyalı hemşehrilerimiz ve Konya dışından gelecek misafirler şehrin kalbi konumundaki Meram’da bulunan tarihi taş köprü ve Çamlıbel bölgesinde keyifli vakitler geçirebileceği bir ortam ile karşılaşacak. Diğer taraftan yine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen 1000 araç kapasiteli Meram Son Durak Otoparkı ile bölge, araç trafiğinden büyük ölçüde kurtulacak. Öte yandan Karaman Caddesi ile Dr. Ahmet Özcan Caddesi’ni birbirine bağlayacak 1,5 kilometre uzunluğunda, 25 metre genişliğindeki İsmail Ketenci Caddesi’nde de çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Caddenin bir bölümünde sıcak asfalt çalışmaları tamamlandı. İsmail Ketenci Caddesi ve devamında Karatay ilçe sınırlarında yapımı devam eden Celaleddin Karatay Caddesi ile; Meram, Karatay ve Selçuklu arasında alternatif bir ulaşım aksı oluşturulmuş olacak. Şehir merkezinde oluşan trafik yükü bir nebze de olsa hafifletilerek alternatif bir çözüm üretilmiş olacak. İsmail Ketenci Caddesi’nin bu yıl bitirilmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.

ŞÜKRAN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE GELİŞİM PROJESİ BAKAN KURUM’UN DESTEKLERİYLE HIZ KAZANDI 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bakan Murat Kurum’un destekleriyle hız kazanan Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi tamamlandığında şehrin yeni cazibe merkezi olacağını söyleyen Başkan Kavuş, “Bilindiği üzere bölgede çalışmalar etaplar halinde devam ediyor. Toki tarafından başlanan ilk etabın ihalesi yapıldı ve kazı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz kısa süre içerisinde de temel atılması planlanıyor. 1. Etap TOKİ Proje alanında 116 dükkan, 182 ofisi, altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. Diğer etaplardaki çalışmalarımızda kazı çalışmalarından dolayı gecikmeler yaşansa da hızla devam ediyor ve en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz. Konya’nın en büyük Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesilerinden olan bu proje tamamlandığında Konya tarihini yansıtan mimari yapısı ile dükkanları, alt yapı ve çevre düzenlemesi ile şehrin kalbi konumundaki bölge şehircilik anlayışına yeni bir nefes olacak” diye konuştu. Başkan Kavuş, yine aynı bölgede devam eden Alaaddin Bulvarı Cephe Rehabilitasyonu çalışmaları ile ilgili de “Konya Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda İller Bankası hibesi ile şehrin önemli merkezlerinden olan Alaaddin Bulvarı’nda ise cephe rehabilitasyonu çalışmaları hız kesmeden devam ediyor ve planlanan çalışma süresinde herhangi bir aksaklık yok. Cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandığında şehrimizin kültürel mimarisi bir kez daha öne çıkarılmış olacak” dedi.
MERAM HÜKÜMET KONAĞI’NIN YILBAŞINDAN ÖNCE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
Geçtiğimiz aylarda ilçede temeli atılan ve inşaatı da çok hızlı ilerleyen Meram Hükümet Konağı’nın da yılbaşından önce tamamlanacağını belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Yapımı yılbaşından önce tamamlanması planlanan Meram Hükümet Konağı ile Meram Kaymakamlığı ve çok sayıda ilçe müdürlüğü hemşehrilerimize aynı çatı altında hizmet vermeye başlayacak. belediye hizmet binamıza da komşu olan Meram Hükümet Konağı tamamlandığında bölge ve ilçemiz yeni bir merkeze daha kavuşmuş olacak” dedi. İlçede devam sağlık yatırımı Aymanas Aile Sağlığı Merkezi ve Sağlık Hayat Merkezi hakkında da bilgiler veren Başkan Mustafa Kavuş, “Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürümüzle birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Burada da çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yer tahsisi ve teknik proje desteği sağladığımız merkez tamamlandığında 16 birimiyle hizmet verecek ve bölgenin sağlık hizmetleri anlamında önemli bir ihtiyacını da karşılayacak İnşaAllah” dedi. 
KAVUŞ, “DESTEK VE KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Başkan Kavuş, sözlerini şöyle tamamladı; “Meram Belediyesi olarak yürüttüğümüz çalışmaların yanında hız kesmeden devam eden bu birbirinden değerli projelerin yapımları tamamlandığında ilçemizin çehresi çok değişecek. Adeta yeni bir Meram inşa edilecek. Bu projelerin Meram’a kazandırılması noktasında gösterdikleri hassasiyet ve verdikleri değer için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Başkanımız ile teşkilatlarımıza ve tüm emeği geçenlere, şahsım, kurumum ve tüm hemşehrilerim adına  tekrar teşekkür ediyorum. Bizler ilçemiz ve hemşehrilerimize hizmet için gece gündüz demeden çalışmaya koşturmaya devam edeceğiz. Yarınlar için Meram’ı daha güzel günler bekliyor İnşaAllah.”


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 0
  • 10
  • 5
  • 1
  • 8
  • 2
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • gonyalı
    3 yıl önce

    Konya Film Platosu bence çöpe atılan vergilerimiz. Netflix bile kendi yapmak yerine başkasına yaptırırken TRT gibi bir devlet kurumu neden filim yapmak ister anlamıyorum. Hadi cekeceksin ama sanaat camiası İstanbulda. İstanbulda cekilemeyen kaç filim Konyada cekecekler merak ediyorum.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (3)
  • E
    Ercan
    3 yıl önce

    Meram ne kaldı ki, stadyum gitti,tren garı gitti ,meram tıp gitti, alt geçitler zaten berbat(kurtuluş,uzunharmanlar, kalfalar...) meramın doğru düzgün yatırım yapılmaya ihtiyacı var ve de yatırımlarını koruyabilecek bir başkana

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (2)
  • Avatar
    Ali Karlı
    3 yıl önce

    hacı o yaylapınardaki alt geçişi hangi mühendis çizdiki

    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • Adem oglu
    3 yıl önce

    Meramda sokaklar pislik icinde. Temizlik aracı geliyor pazartesileri öyle sallama temizlik yapiyor gecip gidiyor. Sokak hala pis. Melihsah mahallesinden bildiyorum.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (3)
  • Hakkı varyemez
    3 yıl önce

    Ne yaparsan yap meram işte .

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English