Son Dakika Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: "Kamer ağabey Dersim'di, Anadolu'ydu, Cumhuriyet'ti. Bizim bu coğrafyada, tekrar fakir fukaranın bir dağ köyünde, bir yoksul aile çocuğunun Cumhuriyet sayesinde nerelere geldiğini gösteren ve aslında bütün Anadolu'ya umut olan birisiydi" CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel: "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bizler bir santim eğilmiyor, bir adım geri gitmiyor, bir kelime eksik söylemiyorsak bunda Kamer ağabeyin en zor şartlarda doğruyu söylemek ve

Anadolu Ajansı haberine göre;

TUNCELİ (AA) - Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.


Kamer Genç'in doğum yeri olan Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki aile mezarlığında düzenlenen anma programında, saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genç'i anmak için gönderdiği mesajın okunması ile devam eden programda, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek de Kamer Genç'in hayatını anlattı.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genç'in Meclis'te çok çalışkan bir milletvekili olduğuna işaret etti. Kamer Genç ile çok güzel mesai yaptıklarını anlatan Ağbaba, şöyle konuştu:


"Kamer ağabey Dersim'di, Anadolu'ydu, Cumhuriyet'ti. Bizim bu coğrafyada, tekrar fakir fukaranın bir dağ köyünde, bir yoksul aile çocuğunun Cumhuriyet sayesinde nerelere geldiğini gösteren ve aslında bütün Anadolu'ya umut olan birisiydi. Hiçbir zaman haksızlığa boyun eğmedi, güçlünün yanında yer almadı, her zaman haklının ve mazlumun yanında yer aldı. Nasıl ki 12 Eylül'de idama tek başına hayır dediyse günü geldi Meclis'te saldırıya uğramasına rağmen doğru bildiklerini ifade etmekten geri durmadı."


- "Türkiye siyasetine damga vuracak tespitlerde bulundu"


CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise Kamer Genç'in kendilerinin büyüğü ve ustası olduğunu ifade ederek şunları söyledi:


"Biz de onun çıraklarıyız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak bizler bir santim eğilmiyor, bir adım geri gitmiyor, bir kelime eksik söylemiyorsak bunda Kamer ağabeyin en zor şartlarda doğruyu söylemek ve bildiğini son kelimesine kadar anlatmakla ilgili bize örnek olmuş olan davranışları hep gözümüzün önünde olduğu içindir."


Özel, Kamer Genç'in Türkiye siyasetine vurduğu damganın azımsanamayacağını belirterek şunları kaydetti:


"1980 sonrası bulunduğu ve tek başına karşı çıktığı, ret oyu, veto yetkisini kullandığı, kendi adına darbe anayasasından tutun da ölümünden 6 aydan kısa bir süre sonra ortaya çıkan, onun FETÖ dediğinde üzerine yürüyenlere 'Günü geldiğinde ben zarar görmem siz zarar görürsünüz bu işten' diye yaptığı o uyarı ve onun yıllar önce FETÖ dediklerinin 15 Temmuz günü FETÖ örgütü olarak kabul edilmesine kadar Kamer ağabey Türkiye siyasetine damga vuracak çok önemli duruşlarda, çok önemli tespitlerde bulundu. Örnek almaya, onun gibi siyasette dürüstlük göstermeye ve onu özlemeye devam edeceğiz."


Nazımiye Kaymakamı Can Kazım Kuruca da Genç'in doğru bildiklerini ve inandıklarını savunmaktan çekinmeyen bir kişilik olduğunu dile getirdi. Genç'in ülkesini çok sevdiğini aktaran Kuruca, "12 Eylül'ün cuntacılarına karşı, PKK gibi eli kanlı terör örgütlerine karışı, FETÖ gibi örgütlere karşı açık bir şekilde dik duruş sergilemekten kaçınmayan bir milletvekili profili görüyoruz." dedi.


Konuşmaların ardından Kamer Genç'in eşi Sevim Genç ve berberindekiler, mezara karanfil bıraktı.


Anma etkinliğine, CHP'li milletvekilleri Gürsel Erol, Polat Şaroğlu, Yüksel Mensur Kılıç, Cengiz Gökçel, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Mesut Coşkun, partililer ve vatandaşlar katıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English