Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kalaycı: Avukatların saygınlığı artırılmalı mevcut iş ve ücret sorunları çözülmeli

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hukukun üstünlüğü ilkesinin en temel koşullarından olan adalete erişimin kolaylaştırılması, savunma hakkının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Kalaycı: Avukatların  saygınlığı artırılmalı mevcut iş ve ücret sorunları çözülmeli
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Adalet Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2021 yılı bütçesi üzerinde milletvekilleri söz aldı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, hukukun üstünlüğü ilkesinin en temel koşullarından olan adalete erişimin kolaylaştırılması, savunma hakkının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet sisteminin iddia, savunma ve karar mercilerinden oluşmasına karşın savunma makamına yani avukatlara çalışma şartları ve haklar bakımından hak ettikleri önemin yeterince verilmediğini dile getiren Kalaycı, "Avukatların, mesleklerini en iyi şekilde icra edebilmeleri ve yargılamaya daha etkin katılımı sağlanmalı, mesleğin saygınlığı artırılmalı, mevcut iş ve ücret sorunları çözülmeli." dedi.

Kamu avukatlığının, çalıştıkları idarenin iş ve işlemlerinin hukuka uygun yürütülmesine önemli katkı sunan, idari yargı, adli yargı ve icra dairelerinde bağlı oldukları idareleri temsil eden ancak özlük hakları yönünden tam aksine görmezden gelinen bir meslek kolu olduğunu belirten Kalaycı, kamuda çalışan avukatlarla hukukçuların, başta 3600 ek gösterge olmak üzere özlük haklarında iyileştirilmeler yapılmasını istedi.

- "Yargı siyasetin cenderesi altında"

 İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, hukuk devletinin, devletin faaliyetlerini yürütürken hukuken belirlenen sınırlara bağlı kalmasını, bütün iş ve işlemlerin hukuka uygun olmasını şart koştuğunu ifade etti.

İktidarı sınırlandırmakla görevli organlardan Anayasa Mahkemesinin, iktidarı sınırlandıran değil tersine onu takip eden bir unsur haline dönüştüğünü öne süren Erel, "Hukukun, siyaseti çerçevelendirmesi gerekirken tersine yargının, siyasetin cenderesi altına girdiğini üzülerek görüyoruz." dedi.

Adalet dağıtma görevinin, devletin temel fonksiyonlarından olduğuna işaret eden Erel, "İnsan onurunun zedelendiği ya da yok edildiği bir toplumda artık insanlıktan söz edilemez. Adaletin olmadığı bir toplumda endişe, korku, güvensizlik, huzursuzluk, kargaşa ve kaos hakim olur. Böylesi bir toplumda kanunların varlığının bir değeri ve önemi de yoktur." ifadelerini kullandı.

- "İnsanların yargıya güveni ortadan kalktı"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Çok şeyler yaptınız doğrudur fakat özellikle 15 Temmuz'dan sonra bütün yöneliminizi kaybettiniz." dedi.

"15 Temmuz lütuf kabul edilerek demokrasi, hak ve özgürlük ile hukuk devletine hasarlar verildiğini" savunan Bekaroğlu, kurumların içinin boşaltıldığını iddia etti.

"Polis devleti uygulamalarının devam ettiğini" öne süren Bekaroğlu, "İnsanların yargıya güveni ortadan kalktı. Televizyon ekranlarından insanların hakkını teslim etme işi Müge Anlı'ya kaldı." diye konuştu.

Komisyonda, Adalet Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English