Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kahramanmaraşlı kas hastası kardeşlerin hayvanat bahçesi hayali gerçek oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla evlerinden özel donanımlı araçla alınan Yiğit kardeşler, hayalini kurdukları Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni gezerek doyasıya vakit geçirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZİANTEP (AA) - Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni görmek isteyen kas hastası Abdulkadir ve Musa Yiğit kardeşler, hayallerine kavuştu.


Türkoğlu ilçesine bağlı kırsal Şekeroba Mahallesi'nde yaşayan ve kas erimesi olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası kardeşlerin hayvanat bahçesi görme isteğine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, duyarsız kalmadı.


Şahin'in talimatıyla özel donanımlı araçla Kahramanmaraş'taki evlerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerince alınan iki kardeş, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirildi. Görevlilerin eşliğinde barındırdığı türler ve yüz ölçümüyle Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesini gezen, burada hayvanları elleriyle besleme olanağı da bulan Abdulkadir ve Musa, başkan Şahin'in kendilerine yolladığı hediyelerini de aldı.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, Abdulkadir ve Musa kardeşlerin hayvanat bahçesini görme hayalini öğrenen Başkan Şahin'in kendilerine çocuklarla ilgilenilmesi talimatını verdiğini söyledi.


Çocukların annesi Ayşe Yiğit ile irtibat kurduklarını ve zaman kaybetmeden evlerinden alınarak kente getirildiğini anlatan Özsöyler, "Kendilerini getirip hayvanat bahçesini gezdirdik. Filleri beslediler, Safari Parkı'nı, akvaryumu ve bütün hayvanları birebir gezdiler. Kitaplar da ve televizyonda gördükleri hayvanların canlılarını burada gördüler." diye konuştu.


Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne erişilebilirlik anlamında hiçbir sıkıntı yaşanmadığına değinerek, DMD hastası kardeşlerin tekerlekli sandalyeleriyle her noktayı hiç kimsenin yardımı olmadan rahatlıkla gezebildiğini ifade etti.


Abdulkadir ve Musa kardeşlerle mutlu bir gün geçirdiklerini aktaran Özsöyler, çocukların istemeleri durumunda tekrar tekrar hayvanat bahçesine gelebileceklerini kaydetti.


Baba Bilal Yiğit de çocuklarının en büyük hayallerinin Gaziantep Hayvanat Bahçesini gezmek, diğerinin de umreye gitmek olduğunu belirterek, bunlardan birisinin bugün gerçekleştiğini, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.


Abdulkadir Yiğit de hayvanları çok sevdiğini ifade ederek, başkan Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.


DMD hastası kardeşler, gezinin ardından görevlilerce tekrar Kahramanmaraş'taki evlerine bırakıldı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English