Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kahraman köpek "emekliliğe" hazırlanıyor

Başkentte 2007 yılında, bir kamyonete gizlenen 300 kilogram patlayıcı maddeyi bularak kenti olası bir terör saldırısından kurtaran bomba arama köpeği Rocky, emekliliğe hazırlanıyor Yaşlanan Alman kurdu cinsi köpek, görevlere çıkarılmazken, bakımları ve kontrolleri düzenli olarak yapılıyor Özel mamayla beslenen Rocky, günün belli bir bölümünü eğiticisiyle oynayarak geçiriyor

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Başkentte 2007 yılında, bir kamyonete gizlenen 300 kilogram patlayıcı maddeyi bularak kenti olası bir terör saldırısından kurtaran bomba arama köpeği Rocky, emekliliğe hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde eğiticileriyle birlikte köpekler de görev yapıyor.

Köpek Eğitim Merkezi'nde aldıkları eğitimlerin ardından bomba arama konusunda eğitilen köpekler, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğüne getiriliyor. Burada da özel eğitimleri devam eden köpekler daha sonra eğiticileriyle görevlere çıkmaya başlıyor.

Köpekler burada özel bakıma alınıyor. Her biri için özel barınakların bulunduğu şube müdürlüğünde, köpekler özel mamalarla besleniyor. Veterinerin de görev yaptığı müdürlükte köpeklere her gün 45 dakika spor yaptırılıyor. Köpekler, haftanın üç günü gerçek patlayıcılarla eğitim gerçekleştiriyor.

- Pasif alarm 

Bomba arama köpekleri, narkotik veya diğer köpeklere göre farklı eğitiliyor. Eğitimlerinin ardından bir bombayı tespit eden köpek, sessiz bir şekilde havlamadan oturuyor.

Eğiticilerinin "pasif alarm" olarak adlandırdıkları bu yöntemle köpeklerin olası bir hareketle bombayı aktif hale getirmesinin önüne geçildiğini belirtiyor.  

Yurt genelinde 60 bomba arama köpeği bulunuyor. Oyun ve arama güdüsü gelişmiş cins köpeklerden yetiştirilen bomba aramacılar, şüpheli araç, ihbarlı kapalı alan, toplu taşıma araçları, konser ve kongre ile mitingler öncesinde görev alıyor. 

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis koruma ekiplerinde de görev yapıyor. 

- Eğiticisiyle zaman geçiriyor

Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde, 2007 yılında Sıhhiye  katlı otoparka bir kamyonete gizlenen 300 kilogram patlayıcı maddeyi bularak kenti olası bir terör saldırısından kurtaran bomba arama köpeği Rocky de görev yapıyor. Bombayı tespit eden bir diğer köpek Maske ölürken, yaşlanan Rocky "emekliliğe" hazırlanıyor. 10 yaşına gelen Alman kurdu cinsi köpek, artık görevlere çıkarılmıyor. Bakımları özel olarak yapılan, düzenli veteriner kontrolünde tutulan köpek gün içinde eğiticisiyle de zaman geçiriyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English