Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

'Kadın ve çocuk istismarı görüntülerine tahammülümüz yok'

RTÜK Başkanı Şahin, "Genellikle aileyle birlikte izlenen haberlerdeki görüntülerin seçilerek kullanılması konusunda yayıncılarımızı her fırsatta uyarıyoruz. Kadın ve çocuk istismarı görüntülerine tahammülümüz yok." dedi.

’Kadın ve çocuk istismarı görüntülerine tahammülümüz yok’
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Genellikle aileyle birlikte izlenen haberlerdeki görüntülerin seçilerek kullanılması konusunda yayıncılarımızı her fırsatta uyarıyoruz. Kadın ve çocuk istismarı görüntülerine tahammülümüz yok." ifadesini kullandı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Şahin, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği (ANİLDER) ve COPE (Cooperazione Paesi Emergenti) tarafından "Dezavantajlı Gruplar İçin Yeni Bir Diyalog Projesi" çerçevesinde düzenlenen "Nar Buluşmaları"nın konuğu oldu.

ANİLDER Genel Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Şahin, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının önüne aileden başlayan eğitim süreci ve farkındalık çalışmalarıyla geçilebileceğini, bu konuda RTÜK'ün görev alanına giren konularda önemli açıklamalar yaptıklarını belirtti.

Şahin, batıda da kadın cinayetlerinin yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Gönül istiyor ki, dünyanın hiçbir yerinde kadına şiddet veya çocuk istismarı olmasın. Ancak onlar böylesi kötü görüntüleri göstermemek gibi tedbirler alıyorlar. Ben, ailem ve yakın çevreme şiddet görüntülerini izletmiyorum. Dikkat çekmek için dahi olsa nahoş görüntülerin paylaşılmasına karşıyım. Özellikle haberlerde sıkça uygunsuz kullanılan şiddet görüntülerine karşı mücadele başlattık. Genellikle aileyle birlikte izlenen haberlerdeki görüntülerin seçilerek kullanılması konusunda yayıncılarımızı her fırsatta uyarıyoruz. Kadın ve çocuk istismarı görüntülerine tahammülümüz yok."

RTÜK Başkanı Şahin, son zamanlarda şiddet sahneleri nedeniyle şikayetlerin arttığı dizi filmlere ilişkin de değerlendirme yaparak, şu görüşleri paylaştı:

"İstatistiki verilere göre, yoğun şiddet sahnelerinin bulunduğu diziler çok izleniyor, bir o kadar da çok şikayet alıyor. Çok izlenen dizilere çok fazla şikayet bildirimi geliyor. Çok izlenen dizi çok şikayet ediliyor. Anlaşılması zor bir durum. Dizi film yapımcılarımızla İstanbul'da oturduk konuştuk, şiddet görüntülerine karşı senaryolarda ne gibi değişiklikler yapılabilir diye istişare ettik. Onları, senaryoların yazım aşamalarında pedagog ya da psikolog danışmanlığı almaları konusunda yönlendirdik. Sorunun cezayla çözüleceğine inanmıyoruz. Her gün bunlara ceza versek düzelir mi? Hayır. İnce bir çizgide gidiyoruz. Ceza verince sansürcü ceza vermeyince de kötü görüntülere tedbir almayan kurum oluyoruz. Bundan dolayı sorunun kaynağıyla ilgileniyoruz."

Kamuyla birlikte sivil toplum kuruluşlarına önemli sorumluluklar düştüğünün altını çizen Şahin, el ele vererek şiddetin, kadın ve çocuk istismarının önüne geçilmesi gerektiğinin kaydetti.

Şahin, "Yakın ilgi alanıma giren dezavantajlı gruplar konusundaki özverili çalışmalarından dolayı hem ANİLDER'i hem de gönüllü olarak dünya genelinde eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri yürüten COPE'u yürekten tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

Dezavantajlı gruplar için çalışma
ANİLDER Başkanı Hülya Öğüt de dernek olarak, 5 yıldır toplumun her kesiminden gençlerle eğitim alanında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Öncelikli hedef kitlelerinin devlet koruması altındaki çocuk ve gençler olduğuna dikkati çeken Öğüt, "AB desteğiyle yürütmekte olduğumuz 'Dezavantajlı Gruplar İçin Yeni bir Diyalog' projemizde koruma altındaki çocuk ve gençlerimize eğitimler veriyoruz. Amacımız savaş mağduru çocuklarımızın ve koruma altındaki çocuklarımızın yaşamış oldukları travmaların etkilerini en aza indirgemek ve toplumla uyum içinde yaşayabilmeleri için ortak değerlerde buluşmalarına katkı sağlamak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English