Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kadın mahkumlar "kadına şiddeti" sahnede anlattı

Kocaeli'de "Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et" projesi kapsamında şiddete maruz kalan hükümlü ve yükümlü kadınların rol aldığı "Kadın Sığınağı" isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü

Anadolu Ajansı haberine göre;
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulunun, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında yürüttüğü "Şiddetle Yok Etme, Sevgiyle Var Et" projesi kapsamında, kadın mahkumların rol aldığı tiyatro oyunu sergilendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Kadın Sığınağı" isimli tiyatro oyununda hükümlü ve denetimli serbestlik çalışanı kadınlar rol aldı.

Şiddete maruz kalan kadınların performansı protokolden beğeni topladı.

İzleyenlerin zaman zaman duygulandığı oyun, büyük alkış aldı.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Hikmet Ağ'ın yönettiği oyunda Gül Fulya Yüksel, Medine Uysal, Seval Ateş, Selma Görmez, Şebnem Pur, Marziye Yıldırım, Şermin Terzi ve Evren Karakoç rol aldı. Oyunda, eşinden ve ailesinden şiddet gören kadınların sığınma evinde geçen trajikomik ve dramatik hikayeleri anlatılıyor.

- "Huzuru ne kadar artırabilirsek o kadar başarılı olabiliriz"

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, modern ceza sistemlerinde cezanın yanında mutlaka bir ıslah ve iyileştirme eğitim programı da ön görüldüğünü, denetimli serbestlik şube müdürlüklerinin ceza dışındaki bu eğitim, ıslah ve iyileştirme çalışmalarının planlandığı ve yürütüldüğü kurumlar olduğunu söyledi.

Şube müdürlüklerinin sayısız projeye imza attıklarını anlatan Korkmaz, "Ailelerimizde meydana gelen huzursuzluklar, şiddet eğilimleri, çatışmalar ve maalesef boşanmayla, bazen ağır yaralarla neticelenen çatışmalar hepimizin malumudur. Bunu devlet olarak, kurumlar olarak ne kadar asgariye çekebilirsek ailelerimizde huzuru ne kadar artırabilirsek o kadar başarılı olabiliriz." diye konuştu.

Korkmaz, "Kadın Sığınağı" isimli tiyatro oyununun kadına şiddet konusunda farkındalık oluşturmak ve toplumda bilinçlendirmeye yönelik bir oyun olduğunu ifade ederek, oyuncuların da gerçekte şiddete maruz kalmış hükümlü ve yükümlü kadınlardan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Programa Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Osman Aslan, başsavcı vekilleri, cezaevi yöneticileri ile infaz koruma memurları katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English