Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Japonya Savunma 2020 Raporu: Çin, Kovid-19 yardımlarını avantaja dönüştürdü

Çin, Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki statükoyu tek taraflı değiştirmeyi hedefliyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

TOKYO (AA) - Japonya, Çin'in, Doğu ve Güney Çin Denizi'ndeki statükoyu tek taraflı değiştirmeyi hedeflediğini ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tehdidinin sürdüğü bir ortamda bölge ülkelerine gönderdiği yardımları siyasi avantaja dönüştürdüğünü belirtti.


Bölgesel statükoları, tehdit hacimlerini ve ülkeler bazlı durum tespitlerini kapsayan Savunma Bakanlığına ait "Japonya Savunma 2020 Raporu" yayımlandı.


Büyük oranda Çin'in yayılmacı politikalarına yer verilen raporda, Pasifik bölgesine yönelik durumlar ile Kuzey Kore'nin nükleer tehdidine de değinildi.


Raporda, uluslararası toplumun Kovid-19 ile mücadele ettiği ve ikinci dalga riski endişesinin hakim olduğu bir ortamda Çin'in virüs kapsamlı yardımlarını avantaja dönüştürdüğü belirtildi.


Raporda, salgın yardımları olarak bölge ülkelerine sağlık personeli, yüz maskesi ve destekler gönderen Çin'in yardım kisvesi altında siyasi ve ekonomik çıkarlarını ön plana aldığı kaydedildi.


Öte yandan Çin'in, dezenformasyona yönelik propaganda yürüttüğü ve nüfuzunu genişletmeye çalıştığı ifade edilen raporda, bu çabaların yakından takip edildiği bildirildi.


- Doğu ve Güney Çin Denizi


Doğu Çin Denizi'ndeki adalar sorununda Tokyo hükümetinin itibarının sarsılmasına yönelik Çin'in “usanmayan girişimlerde bulunduğu" öne sürülen raporda, “Protestolarımıza rağmen Çin'in resmi gemileri, Senkaku Adaları etrafındaki kara sularımıza defalarca girdi." ifadesi kullanıldı.


Raporda, statükoyu değiştirmek için Çin'in tek taraflı teşebbüslerinin kınandığı anımsatılarak, Pekin yönetiminin Güney Çin Denizi'nde de iki idari bölge oluşturmak için tek taraflı yaklaşımlar sergilediği belirtildi.


- "Kuzey Kore Japonya'nın güvenliğine büyük tehdit"


Raporda, Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesini hızla geliştirdiği ve bu durumun Japonya'nın güvenliğine büyük bir tehdit oluşturduğu kaydedildi.


"Scud-ER" ve "Nodong" füzelerinin nükleer silah taşıyabileceğine işaret edilen raporda, Pyongyang yönetiminin Tokyo'ya saldırabilecek güce erişebildiği ileri sürüldü.


Haziranda ABD menşeli kara konuşlu "Aegis Ashore" füze savunma sisteminin ülkenin kuzey ve güneyinde iki eyalete yerleştirilmesi planından vazgeçilmesi sonrası muhtemel güvenlik politikası değişikliğinin detaylarına ise raporda yer verilmedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English