Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Japon Çevre Bakanı babalık iznine ayrılacağını duyurdu

Anadolu Ajansı haberine göre;

TOKYO (AA) - Japonya'da Çevre Bakanı Koizumi Shinjiro, ülkede çalışan babalara iyi örnek teşkil etmesi adına, ay sonunda ilk çocuğu dünyaya gelince babalık iznine ayrılacağını açıkladı.


Koizumi, bakanlık çalışanlarına ve basın mensuplarına yaptığı açıklamada, meclis ve kabine görevlerini etkilememesi kaydıyla çocuğu doğduktan sonraki ilk 3 ay toplam 2 hafta izin alacağını belirtti.


Aldığı kararla bakanlıktaki erkek çalışanlara ve diğer yerlerdeki çalışan babalara babalık izni yolunu açma planını sürdüreceğini vurgulayan Koizumi, şu ifadeleri kullandı:


"Dürüst olmak gerekirse, çevre bakanı olarak kamu görevimi yerine getirirken çocuk yetiştirmek için nasıl zaman ayırmam ya da babalık iznine ayrılmam gerektiğini defalarca düşündüm. Atmosferi değiştirmedikçe, hükümet çalışanları muhtemelen babalık izni almaya başlamayacak."


Koizumi, "Çevre Bakanlığındaki babaların tereddüt etmeden çocuk bakım iznini de alabileceği bir ortam oluşturmayı" ümit ettiğini dile getirdi.


Çocuk ve yaşlı bakımı dahil ailevi görevlerin ve iş hayatının nasıl sürdürülebilir bir şekilde dengede tutulacağı konusunda fazla tartışmanın önünü açacağını umduğunu söyleyen Koizumi, "Siyasetçilerin babalık iznine ayrılmasının artık haber olmadığı bir günün geleceğini umuyorum." dedi.


- Babalık iznini alan ilk bakan


Ülkede daha önce Hiroshima ve Mie bölgelerinin valileri babalık izni kullanmış olsa da Koizumi, Japonya'da bu izni alan ilk bakan olacak.


Koizumi'nin kararına sosyal medyadan farklı tepkiler geldi.


Bazı sosyal medya kullanıcıları, iki haftalık babalık izninin marjinal bir süre olduğunu ve bakanın sadece dikkat çekmeye çalıştığını söylerken bazıları ise kararı, değişimin başlangıcı olarak memnuniyetle karşıladı.


Japonya'da çalışan pek çok baba, kariyerlerine zarar vereceği endişesiyle babalık izni almaktan çekiniyor. Bu izni kullanmak isteyen babalar ise sıklıkla patronları ya da iş arkadaşlarından tepki görüyor.


Babalık iznine destek veren hükümet, geçen ay, kamu görevlilerinin bir aydan fazla babalık izni almasına izin veren uygulamayı hayata geçirmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English