Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Jandarmanın PKK raporu: Baskı, tehdit, tecavüz, infaz...

Jandarma'nın hazırladığı rapora göre, eleman devşirmekte zorlanan terör örgütü PKK, 10-15 yaşındaki çocukları dağa kaçırıyor. Dağdaki kadın teröristlerin büyük bir bölümü de baskı, taciz, tehdit ve infaz gibi nedenlerden dolayı kaçmak istiyor.

Jandarmanın PKK raporu: Baskı, tehdit, tecavüz, infaz...
Jandarma Genel Komutanlığı tarafından, 2018-2020 yılları arasında teslim olan PKK'lı teröristlerle yapılan mülakatlardan yola çıkılarak hazırlanan raporun ayrıntılarına TRT Haber ulaştı.

Rapora göre eli kanlı örgüt, son yıllarda eleman devşirmekte zorlanınca çocukları hedefe koydu, 10-15 yaş grubundaki çocukları kaçırarak dağa götürdü.

Çocukları kandırmak için aralarına sızmaya çalışıyorlar

Bir diğer, yol olarak, "eleman temin şebekesi" kullanıldı. Kendilerini gizleyen örgüt mensupları, 15-17 yaş grubundaki çocukları kandırmak için, aralarına sızmaya çalışıyor.

Gençlerin sosyal hayatlarına sıradan insanlar olarak giren örgüt mensupları, manipülasyon ile çocukları dağa gitmeye ikna etmeye çalışıyor.
HDP il ve ilçe başkanlıkları da rol oynuyor
Rapora göre, PKK'ya eleman temininde HDP il ve ilçe başkanlıkları da rol oynuyor. Özellikle parti etkinliklerinde gençlere yönelik propaganda faaliyeti yürütülüyor.

Bunun neticesinde hedefe alınan çocuklar ve gençler ilk aşamada terör örgütüne aşina oluyor. Sonrasında akran etkileşimiyle örgüte katılım özendiriliyor.

Darp, taciz ve tecavüz de oldukça yaygın

Raporda, örgüte katılmalarının ardından terör kamplarına götürülen kadın, çocuk ve gençlerin yaşadıkları da yer alıyor. Özellikle kadınlara ilişkin bölümde dikkat çeken detaylar bulunuyor.

Örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin kadın teröristler için, "denetim altında tutulması ve terbiye edilmesi gereken nesneler" ifadelerini kullanıyor.

Örgüt içinde darp, taciz ve tecavüz de oldukça yaygın. Bunlara itiraz eden kadın teröristler için uygulanan ceza ise ölüme kadar gidiyor. Bu ceza için iki yöntem kullanılıyor. Bunlardan ilki infaz.

İkinci yöntem ise ölüme gönderme veya yönlendirme. Teslim olan teröristlerin ifadelerine göre kadın teröristler, bir mağarada silahlarıyla birlikte uzun süre yalnız bırakılıyor ve intihara zorlanıyor. Terör örgütü PKK, intihar ettiremedikleri gözden çıkardıkları veya verim alamadıkları teröristleri de intihar bombacısı ya da suikastçı olarak görevlendiriyor.

Batının desteğini almak için kadınlar vitrin olarak kullanılıyor

Teröristlerin örgütte kalma süreleri ortalama 5 ila 6 yıl arasında. Örgütten kaçmak kaçma nedenleri arasında fiziksel ve psikolojik zorlama, kötü muamele, baskı ve taciz en önde geliyor.

Raporda, PKK'nın dağdaki kadın teröristlere kötü muamelede bulunurken, Suriye'de ise Batı'nın desteğini alabilmek için kadınları vitrin olarak kullandığına dikkat çekiliyor.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English