Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Jandarma Genel Komutanlığı darbe girişimi davasına devam edildi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin davada, eski yüzbaşı Celil Şahin ile Sadık Çetin esasa ilişkin savunmasını yaptı

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 243 sanığın yargılanmasına devam edildi.


Ankara 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulundu.


Duruşmada, haklarında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan bir ve "kasten insan öldürmek" suçundan da dokuz kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen sanıklardan eski yüzbaşı Celil Şahin ile Sadık Çetin, esas hakkındaki savunmalarını tamamladı.


Olay tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığında görevli olan Şahin, ismini hatırlamadığı bir komutanın dahili hattan arayarak Tunceli'de karakola terör saldırısı olduğunu, kamuflajla hazır bulunmasını söylediğini iddia etti.


Şahin, bunun üzerine Polatlı'daki evine gitmek yerine harekat merkezinde beklemeye başladığını, saat 22.30 sıralarında önce C nizamiyeyi tutmakla, sonra B nizamiyeyi gitmekle görevlendirildiğini anlattı.


Olay tarihinden önceki süreçte Ankara'da bazı terör saldırıları yaşanması nedeniyle herhangi bir şüphe duymadığını ifade eden Şahin, saat 23.00 sularında silah sesleri duyduğunu, polis aracından ve çevre binalardan ateş edilmeye başlandığını anlattı.


Şahin, "B nizamiyede kimsenin 'Darbe yapıyoruz' dediğini duymadım. Polise sızmış paralelciler ateş ediyor zannettim." diye konuştu. Şahin, hakkındaki suçlamaları reddetti.


- "Darbe girişimiyle hiçbir alakam bulunmamaktadır"


Olay tarihinde Jandarma Genel Komutanlığında görevli olan Sadık Çetin de son dönemlerde hemen her hafta terör saldırısı beklendiği yönünde duyumlar aldıklarını, o gece de kendisine terör saldırısı beklendiğinin söylendiğini iddia etti.


Çetin, olay gecesi eline silah almasının sebebinin olası bir terör saldırısına karşı tedbir almak ve kendi emniyetini sağlamak olduğunu söyledi.


Hazırlanan iddianamenin tutarsız olduğunu ve birçok maddi hata içerdiğini öne süren Çetin, Cumhuriyet savcısının mütalaasının da iddianamenin bir kopyası olduğunu iddia etti.


Hakkındaki suçlamaların somut delillere dayanmadığını savunan Çetin, suçlamaları reddederek beraatini talep etti.


Çetin,"15 Temmuz'un ne öncesinde ne sonrasında darbe girişimiyle hiçbir alakam bulunmamaktadır." dedi.



Davanın görülmesine yarın devam edilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English