Son Dakika Haberler

İzmir, 2019'u renkli kültür sanat programıyla uğurluyor

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmirli sanatseverler, aralık ayının soğuk günlerini konser, tiyatro ve sergilerin yer aldığı etkinlik programlarıyla geçiriyor.


İzmir Devlet Tiyatrosu, sanatseverleri Konak Sahnesi'nde 13 ve 14 Aralık'ta "Arf Sabiti", 17 ile 18 Aralık'ta ise "Annemin Son Çığlıkları" adlı oyunlarla buluşturacak.


Feraye Şahin'in yazdığı ve Sadık Yağcı'nın yönettiği "Arf Sabiti", dünyaca ünlü Türk matematikçi Cahit Arf'ın hayatından kesitler sunuyor.


Julie Jensen'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun rejisörlüğünü üstlendiği "Annemin Son Çığlıkları" adlı oyun, Dot adlı karakterin alzaymır olan annesinin yanında olma ve bakımını üstlenme çabasını anlatıyor.


Bornova Kültür Merkezi Bozkurt Kuruç Sahnesi ise 13,14, 17 ve 18 Aralık'ta Kaşıkçılar adlı oyunla tiyatro severleri ağırlıyor. Musahipzade Celal'in yazıp Metin Oyman'ın rejisörlüğünü yaptığı "Kaşıkçılar" ise bir kaşık ustasının hayatını ve geleneksel sanatları sahneye taşıyor.


Karşıyaka Sahnesi'nde 13 ve 14 Aralık'ta "Oğul", 17 ve 18 Aralık'ta "Türkiye Kayası" adlı oyunlar izleyiciyle buluşacak. Gert Hofmann'ın yazıp Barış Eren'in çevirdiği "Oğul" adlı eserde, 2. Dünya Savaşı'nda kaybolan oğlunu arayan bir annenin öyküsü konu ediliyor. Fehime Seven'in yazıp Seval Erözmen Kip'in yönettiği "Türkiye Kayası" ise Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden bir ailenin trajikomik öyküsünü anlatıyor.


- Opera, senfoni, konserler


İzmir Devlet Opera ve Balesi, 14 ve 16 Aralık'ta El Hamra'da İtalyan besteci Gioacchino Rossini'nin "Sevil Berberi" eserini sahneleyecek.


Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 18 Aralık'ta keman sanatçısı Ozan Sari, Arnavut asıllı viyolonsel sanatçısı Antonio Gashi ile piyanist Yeşim Gökalp'in oluşturduğu Trio Balkanika klasik müzik gecesinde sanatseverleri ağırlayacak.


İzmir Kent Orkestrası Hüseyin Çebi şefliğindeki Aralık konserleri kapsamında 16 Aralık'ta İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde sahne alacak.


Atina'da 2006 yılında kurulan Harris Lambrakis Dörtlüsü, 14 Aralık'ta Aziz Vukolos Kilisesi'nde caz ve geleneksel Yunan müziği kompozisyonundan oluşan eserlerle konser verecek.


- Sergi


Dünyaca ünlü ressam Pablo Picasso'nun eserleri 5 Ocak'a kadar Arkas Sanat Merkezi'nde ziyaret edilebiliyor.


"Picasso & Gösteri Sanatı" isimli sergide, Picasso'nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığıyla gösteri sanatlarının Picasso'nun sanatına olan etkisi mercek altına alınıyor.


AASSM'deki Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler adlı sergi 19 Aralık'a kadar açık kalacak. Sanatseverler sergide Francesco Casanova, Abidin Dino, Aliye Berger, Ömer Uluç, İbrahim Çallı, Nuri İyem gibi sanatçıların peyzaj, natürmort, figüratif, soyut ve istihsal resimlerini görebilecek.


Sergide ayrıca Yapı Kredi Tarihi Arşivi Selahattin Giz Koleksiyonundaki dönemin foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar da yer alıyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English