Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'de Fransa'nın Ermenistan politikası protesto edildi

Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Dr. Asıf Kurban: "Fransa, bu vahşilikleri gör artık. Ya haklı Azerbaycan'ın yanında yer al ve işgalci Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesini söyle ya da AGİT Minsk Grubu'ndan çekil"

Anadolu Ajansı haberine göre;

İZMİR (AA) - İzmir'deki çok sayıda derneğin yer aldığı Can Azerbaycan Platformu, Fransa'nın Ermenistan'ı destekleyen politikalarını, İzmir Fahri Konsolosluğu önünde toplanarak protesto etti.


Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla Kordon'da yer alan Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu binası önünde bir araya gelen platform üyeleri, saygı duruşunda bulundu, iki ülkenin milli marşlarını okudu.


Platform adına basın açıklamasını okuyan Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Dr. Asıf Kurban, Ermenistan'ın 27 Eylül'de ateşkesi ve uluslararası hukuku bir kez daha ihlal ettiğini, terör ve işgalciliği bir devlet politikası haline getirdiğini, 30 yıla yakın süredir Azerbaycan topraklarını işgal altında tuttuğunu ifade etti.


Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri olan Gence şehrine balistik füzeler ve misket bombalarıyla yapılan saldırıda aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu çok sayıda sivilin şehit olduğunu hatırlatan Kurban, "Üzülerek görmekteyiz ki savaş suçu işleyen, yasaklanmış balistik füze ve silahlar kullanan Ermenistan'ın bu insanlık dışı saldırılarını bazı yabancı ülkeler görmezlikten gelmekte, saldıran ile saldırıya uğrayanı ayırt edemeyecek şekilde tarafsızlıklarını yitirmektedirler. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bu konuda öncülük yapmaktadır." dedi.


Kurban, Fransa tarafından sergilenen tutumun Ermenistan'ın terörist tavırlarına cesaret verdiğini belirterek, "Tek suçları kendi topraklarında yaşamak olan insanlara karşı Ermenistan propagandasını destekleyen eylem ve açıklamalarda bulunan Macron'un tarafsızlığını yitirdiği için AGİT Minsk Grubu Eş Başkanlığından derhal uzaklaştırılması gerekmektedir." dedi.


"Ermenistan'ın çocuk katili olduğunu tüm dünya görsün." diye konuşan Kurban, şöyle devam etti:


"Fransa, bu vahşilikleri gör artık. Ya haklı Azerbaycan'ın yanında yer al ve işgalci Ermenistan'a işgal ettiği topraklardan çekilmesini söyle ya da AGİT Minsk Grubu'ndan çekil. Ermenistan sivil insanlarımıza acımadan saldırıyor. Adalet istiyoruz, hakkımızı istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi her vicdan sahibi devletin Azerbaycan'ın yanında yer almasını istiyoruz."


Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsa Ambarcı ve Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Teşkilat Başkanı Gürsel Özdemir de Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını geri alacağına inandıklarını ifade ettiler.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English