Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İzmir'de art arda depremler

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında art arda depremler meydana geldi. Büyüklükleri 4,1 ve 5,1 arasında olan 5 deprem meydana geldi.

İzmir’de art arda depremler
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında sabah saatlerinde art arda depremler meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinden alınan bilgiye göre büyüklükleri 4,1 ve 5,1 arasında olan 5 deprem meydana geldi.

08.03'te 4,1, 08.20'de 2,9, 08.46'da 5,1, 08.47'de 4,8, 09.00'da 4,7 ve 09.34'te 4,2 büyüklüğünde depremler kaydedildi.

Meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin derinliği ise 20,69 kilometre.

Bakan Kurum: Ekiplerimiz incelemeleri başlattı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremlerden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimiz incelemelerini başlattılar. Şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık." ifadesini kullandı.

"Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı"
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise sabah saatlerindeki depremlerin ardından kent genelinde tarama yapıldığını belirtti.

Vali, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumunun bildirilmediğini kaydetti.

Alandaki taramaların sürdüğünü aktaran Köşger, "Depremlerde şu ana kadar can kaybı ya da hasar bilgisi ulaşmadı. Karaburun başta olmak üzere kent genelinde taramalarımız sürüyor." dedi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da depremler sonrası mahallelerde geniş çaplı tarama yaptıklarını, bir yıkım veya can kaybı ile karşılaşmadıklarını belirti.

Erdoğan, ekiplerin alandaki çalışmalara devam ettiğini ifade etti.

“Fay oldukça aktif”
Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, Ege Denizi’nde meydana gelen depremleri değerlendirdi.

Özmen, bugün sabah saatlerinde gerçekleşen depremin 30 Ekim 2020 tarihindeki depremden farklı olarak Midilli Adası’nın güneyindeki Midilli Fayı üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Aynı bölgede 12 Haziran 2017’de 6,2 ve 23 Temmuz 1949'da ise 6,6 büyüklüğünde deprem gerçekleştiğini hatırlatan Özmen, fayın aktif  durumda olduğunu söyledi.

“Tsunami ihtimali yok denecek kadar az”
Depremin yerleşim birimlerinin en yakın yerine 50 kilometre olması sebebiyle insanların depremi hissedebileceğini söyleyen Özmen, tsunami yaratma ihtimalinin ise yok denecek kadar az olduğunu açıkladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 3
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English