Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İYİ Partili Çıray, Türkiye çapında karantina ilan edilmesini önerdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, halka besin ve yaşam desteği sağlayacak işlerde çalışanlar dışında tutularak Türkiye çapında karantina ilan edilmesi önerisinde bulundu.


Çıray, yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın gerçekten etkili olabilecek engelleyici stratejileri hayata geçirmediğini, tedbirlerin taksit taksit alındığını ileri sürdü.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı rakamlarda çelişki olduğunu savunan Çıray, şu değerlendirmede bulundu:


"Nitekim Mecliste yaptığı açıklamada 13 bin 211'i ileri düzeyde olmak üzere, toplam 25 bin 466 yoğun bakım yatağı olduğunu' söylemişti. Cuma günü yaptığı açıklamada ise bu yatakların yüzde 63'ü dolu dedi. Bu durumda Sayın Bakan'ın açıklamasına göre yoğun bakımda cuma akşamı itibarı ile yatan hasta sayısı 16 bin olmalıydı. Ancak pazar günü yoğun bakımda yatan hasta sayısının yüzde 6 olduğu açıklandı.


Diğer yandan, toplam kaybettiğimiz hasta sayısı 16 olarak açıklanmışken sadece İstanbul'da vefat eden hasta sayısının 20 olduğunu öğrendik. Bu çelişkili açıklamalar doğru değildir. En ihtiyaç olduğu zamanda Sağlık Bakanlığına güven duygusunu zedeler. Alınacak önemli tedbirlerin inanılırlığını yok eder. Türk milletinin gerçeğe, sadece gerçeğe ihtiyacı var."


- "Aksi halde sağlık sistemi çökebilir"


Koronavirüs salgınının üzerinde odaklanmayı engelleyen tüm faktörlerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Çıray, "Sayın Cumhurbaşkanında varlık bulan tüm yönetim unsurlarına acil çağrıda bulunuyorum, bu kadar derdimizin arasında dertlerimizi azaltın. Hiç olmazsa şehit haberleri duymayalım." ifadelerini kullandı.


Sağlık Bakanı Koca'nın her konuşmasında son karar vericinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getirdiğine dikkati çeken Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Partililerin salgının vahametinin farkında olmadığını iddia etti.


Aytun Çıray, şunları kaydetti:


"Biz Türk milleti olarak ölümü ilahi bir gerçek olarak kabul eden bir inancın sahibiyiz. Bu virüsü de bir çok şeyi yendiğimiz gibi yeneceğiz. Ancak bir virüsün bize ağır zayiat ve acı vermesine izin veremeyiz. Eğer vahametin önemine binaen yaptığımız önerilerimize kulak verilseydi, bu salgının üstesinden çok küçük bir maliyetle gelebilirdik. Arabalarda tek çift plaka yasağı gibi taksitle karantina olmaz. Lütfen ivedilikle bizlere besin ve yaşam desteği sağlayacak işlerde çalışanlar dışında Türkiye çapında karantinayı ilan edin. Türkiye çapında karantina şart. Aksi halde sağlık sistemi çökebilir."





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English