Son Dakika Haberler

İyi bir oyun bilgisayarı nasıl olur?

Son dönemlerde oyunların online oynanması ve aşırı yüksek performans gerektirmesi, oyun dünyası ile iç içe olanların yeni bir ihtiyacının doğmasını beraberinde getirdi. Daha önce gündelik işlerin yapılması için kullanılan bilgisayar, yeni nesil oyunları kaldırmadığı için bir anlamda miadını doldurmuş sayılır ve yeni özelliklerle donatılan bir bilgisayar ile değiştirilmesini gerektirir. Ama her oyuncu da bilgisayardan anlar veya anlayacak diye bir kaide de olmadığına göre bilgisayar satın almadan önce bilinmesi gerekenlerin neler olduğunu iyi analiz etmek gerekir. İyi bir oyun bilgisayarının her bakımdan farklı olması ve performans özelliklerinin yüksek olması gerekir. RAM, işlemci, ekran kartı ve tabi ki tasarımının oyun oynamaya elverişli bir şekilde olması gerekmektedir. Bu konuda iki farklı seçenekten birini kullanabilirsiniz. Ya masaüstü bilgisayar alırsınız ki bunu tercih ederseniz toplama bilgisayar yapabilirsiniz veya laptop yani dizüstü bilgisayar alarak hem taşınması daha kolay hem de boyut olarak daha küçük olan bir bilgisayar satın alabilirsiniz. Ama dizüstü alacaksanız kesinlikle bilinen ve tercih edilen bir markayı tercih etmeniz gerekiyor. Bu konuda çok farklı özelliklerle donatılmış ve oyun oynarken kesinlikle yarı yolda bırakmayacak çok sayıda oyun bilgisayarı piyasada bulunmaktadır. Ama seçim yaparken mutlaka yanınızda bilgisayardan anlayan birinin olmasını öneririz.

İşlemci hızı önemlidir
Mimari, çekirdek sayısı ve frekans… Bu üç kelimeyi aklınızda tutun çünkü oyun oynarken en çok ihtiyacınız olacak şeylerdir bunlar. Oyun oynarken bilgisayarın ana beyni olarak görev gören işlemcinin yüksek performanslara sahip olması gerekir. Herkesin hemen hemen aşina olduğu “çekirdek sayısı” oyun oynarken de önemlidir. Günümüz oyunlarını oynarken mesela AMD işlemcisinin 4 çekirdekli bir ürünü işinizi görebilir ama Intel’in çift çekirdek bir işlemcisi oyun oynarken zorlanmanıza neden olabilir. Yani bu detayı göz önünde bulundurmadan tercih yapamazsınız demek istiyorum. Tabi AMD’nin 4 çekirdekli bir işlemcisi işinizi görür derken bunu tercih edin de demiyoruz, yeni nesil 6 veya 8 çekirdek bir işlemci olmasına dikkat etmeniz daha önemlidir.

Ekran kartı özelliklerine dikkat edin
Oyun oynarken daha keyifli zaman geçirmek isteyenlerin tercihlerini yaparken ekran kartı konusunda da dikkatli olmaları gerekir. Ekran kartında olması gereken özellikler; Çekirdek hızı – Mhz, Veriyolu genişliği – Bit, RAM türü, frekansı ve miktarı, Mimari, Desteklenen arayüz - DirectX, Mantle vs. gibi özelliklerdir. Bunlardan biri eksik olduğunda oyun oynarken sıkılmanıza neden olabilecek sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yani oyun bilgisayarı seçerken İşlemci, RAM, ekran kartı ve mimari tasarım konusuna önem vermeniz gerektiğini unutmamanız gerekiyor.

Dizüstü oyun bilgisayarlar
Yukarıda saydıklarımız toplama bilgisayar yapmak isteyenler için sunduğum önerilerdir. Ancak ben bunlarla uğraşamam diyorsanız o zaman tercihinizi dizüstü oyun bilgisayarı seçeneklerinden yana yapmanızı öneririm. Bu konu da tabi ki dikkat etmeniz gereken önemli ayrıntılar vardır. Mesela bilgisayarın markası son derece önemlidir. Bazı markalar sırf oyun için özel bilgisayar üretirler ve ciddi anlamda da yüksek performans sunarlar. Bununla birlikte mimari tasarıma da önem veren markalar vardır. Mimari tasarım gerek iç dizaynda gerekse de dış tasarımda oyun oynarken önemli bir role sahiptir. Bu tip markalara ait bilgisayarları araştırarak ve özelliklerini öğrenerek tercih etmeniz sizin adınıza çok daha sağlıklı olacağından kolay bir şekilde oyun oynamak isteyenlere dizüstü bilgisayar almalarını ama araştırma yaparak almalarını öneriyorum.

https://www.techmindbilisim.com/oyun-bilgisayarlari
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English