Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İtalya, Polonya ile diyaloğun korunmasından yana

İtalya Başbakanı Mario Draghi: "(Polonya meselesi) Kurallar açık. Burada Birliğin temeli tartışma konusu haline getirilmiştir ama yine de Polonya ile diyaloğun korunması gerekiyor" "Enerji konusunda tüm AB üyelerini eşit ölçüde koruyan; stratejik stoklarla entegre bir doğal gaz depolama sistemi hazırlamamız gerektiğini ve acil önlem alınması gereğini belirttik"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ROMA (AA) - İtalya Başbakanı Mario Draghi, Avrupa Birliğinin (AB) temelini oluşturan kuralların açık olduğunu buna karşın Polonya ile yaşanan gerilimde diyaloğun korunması gerektiğini belirtti.


Draghi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılan AB Liderler Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.


Toplantılarında enerji, Polonya ve düzensiz göç gibi karmaşık konuları ele aldıklarını aktaran Draghi, "Enerji konusunda, tüm AB üyelerini eşit ölçüde koruyan, stratejik stoklarla entegre bir doğal gaz depolama sistemi hazırlamamız gerektiğini ve acil önlem alınması gereğini belirttik." dedi.


Draghi, birçok üye devlet için doğal gazdan hemen vazgeçmenin zor olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:


"Uzun vadede yenilenebilir enerjiye odaklanmamız lazım. Ancak doğal gaz fiyatları yükselirse bu konuda finansmanda sorun olabilir. Yüksek enerji fiyatları, Birliğin stratejik özerkliğini hedefleyen bir stratejiye ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bu konuda, AB Komisyonu çalışmaya başlayacak."


Polonya Anayasa Mahkemesinin "ulusal yasaların bazı AB kanunlarından üstün olduğuna" ilişkin kararı nedeniyle gerilen ilişkileri değerlendiren Draghi, AB üyesi olan herkesin Birliğin yasalarına saygı duyması gerektiğini, bu hususta para birimi avroyu "büyük başarı" olarak gördüğünü dile getirdi.


Başbakan Draghi, "Polonya konusunda alternatif yok. Kurallar açık. Burada Birliğin temeli tartışma konusu haline getirilmiştir ama yine de Polonya ile diyaloğun korunması gerekiyor." ifadelerini kullandı.


- Düzensiz göç konusu


İtalyan başbakan, geniş şekilde ele aldıkları düzensiz göç konusunda, konsey içinde AB'nin dış sınırlarına duvarlar örülmesinin finanse edilmesi konusunda bir açılım olmadığını söyledi.


Draghi, Birliğin karşı karşıya olduğu göç sorununa ilişkin şunları kaydetti:


"Belarus rejimi, göçü araçsal olarak kullanıyor. Afgan krizi nedeniyle Türkiye'den gelen baskı artıyor. Kuzey Afrika'daki baskıyı çok iyi biliyoruz. Bugün bizim yıllardır tek başımıza yaşadığımız sorun, herkesin sorunu haline gelmiştir. Bu nedenle bu konuda ayrışmamak önemlidir çünkü artık ortak bir sorundur. Bir ülkeye ya da bir göç rotasına ayrıcalık tanımanın da bir anlamı yoktur."


Draghi, fon tahsisi açısından da Birliğin, Akdeniz'in güneyi ile doğusuna aynı önemi vererek dış boyutunu yeniden dengelemesi gerektiğini de belirtti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English