Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İtalya'da sosyal mesafeyi "sivil yardımcılar" denetleyecek

60 bin gönüllüden oluşacak ekip, sosyal mesafe kurallarına uyulması için önemli cadde, meydan ve plajlarda halka ve güvenlik güçlerine yardımcı olacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ROMA (AA) - İtalya'da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga yaşanmaması için sosyal mesafe kurallarına uyulmasını sağlamaya yönelik 60 bin "sivil yardımcı" görevlendirecek.


Salgının Avrupa'da ilk ve ciddi etkilediği ülkelerden olan İtalya'da, hükümetin sosyal mesafeyi korumak için gönüllülük esasına dayanan sivil yardımcı görevlendirme kararı, tartışma konusu oldu.


Sıkı karantina tedbirlerinin 18 Mayıs'ta büyük ölçüde esnetilmesinin ardından ilk hafta sonunda kentlerdeki toplanma alanlarında yaşanan yoğunluk ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadığının görülmesi hükümeti harekete geçirdi.


Bölgelerden sorumlu Bakan Francesco Boccia'nın gündeme getirdiği, İtalyan Belediyeler Birliğinin (ANCI) kabul ettiği öneriye göre, 60 bin kişiden oluşacak gönüllüler, önemli toplanma yerlerinde sosyal mesafe şartları konusunda halka ve güvenlik güçlerine yardımcı olacak.


Sivil Savunma Kurumunun koordine edeceği 60 bin kişi, 18 yaşından büyük, halihazırda işsiz ve devlet yardımı alan kişilerden oluşacak ve hükümetin ilan ettiği acil durum süresi sona erinceye dek görev yapacak.


- Hükümet otoriterleşme eğilimi göstermekle suçlanıyor


Hükümetin bu kararı, kamuoyunda da tartışma konusu oldu.


Twitter'da "sivil yardımcılar" en çok kullanılan etiket olurken, bu başlık altında yapılan yorumlarda hükümet, otoriterleşme eğilimi göstermekle suçlandı.


Muhalefetteki aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri (Fratelli d'Italia) Partisi lideri Giorgia Meloni, "hükümetin, bireysel özgürlükleri kısıtlanmasına yardımcı olmak için yetkili bir milis gücü kurduğunu ve işi abarttığını" savundu.


İktidarın küçük ortaklarından Italia Viva Partisi lideri Matteo Renzi de bu fikri "çılgınlık" olarak niteledi.


- Sivil yardımcıların ceza kesme yetkisi olmayacak


Bakan Boccia ise gelen eleştiriler sonrası yaptığı açıklamada, sivil yardımcıların ceza kesmesi ya da yaptırım uygulaması gibi yetkilerinin olmayacağını kaydetti.


ANCI Başkanı ve aynı zamanda Bari Belediye Başkanı Antonio Decaro da içinden geçtikleri bu karmaşık aşamada virüsle yaşama konusunda toplumlarına gönüllüler aracılığıyla yardımcı olmak istediklerini belirtti.


İtalya'da 4 Mayıs'ta "virüsle birlikte yaşanılacak dönem" olarak anılan "2. Aşama"ya geçilirken, salgın eğrisindeki düşüşün de etkisiyle 18 Mayıs'ta önlemler büyük ölçüde gevşetilmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English