Son Dakika Haberler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: "İtalya, Azerbaycan için stratejik bir partnerdir. Avrupa'daki ilk partnerdir" "Bu forumun, başarılı olacağına ve ekonomik ilişkilerimizin düzeyini hem artıracak hem de enerjinin dışında yeni sektörlere genişletecek yeni bir sayfa açacağına eminim"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ROMA (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İtalya'nın, Azerbaycan için stratejik bir partner olduğunu belirterek, "Avrupa'daki ilk partnerdir." dedi.


İtalya-Azerbaycan İş Forumu, Cumhurbaşkanı Aliyev ve İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun başkanlığında, iki ülkede iş yapan çok sayıda iş insanının katılımıyla Roma'da yapıldı.


Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, açılışta yaptığı konuşmada, İtalya'nın Azerbaycan için stratejik bir partner olduğunu vurgulayarak, "Avrupa'daki ilk partnerdir." dedi.


Bu forumun, başarılı olacağına ve ekonomik ilişkilerinin düzeyini hem artıracak hem de enerjinin dışında yeni sektörlere genişletecek yeni bir sayfa açacağına emin olduğunu ifade eden Aliyev, Trans Adriyatik Boru Hattı'nın (TAP) açılmasının hayati önem taşıdığını, bu sayede Azerbaycan gazının İtalya üzerinden Avrupa'ya ulaşacağını söyledi.


Aliyev, dün İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile imzaladıkları çok boyutlu stratejik ortaklığın güçlendirilmesine ilişkin ortak bildiriye değinirken, "Dünkü anlaşma, gelecekteki iş birliğimizin temelini oluşturuyor." dedi.




- "Ticaret hacmi 10 yıldan daha az sürede yüzde 70 arttı"




İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio da bu forumun, Akdeniz'de bir köprü olan İtalya ile Asya ve Avrupa arasında bir köprü olan Azerbaycan ilişkilerinin gelişimine katkı sunacağını ifade ederek, İtalya'nın, yıllardır Azerbaycan'ın dünyada ilk sırada gelen ticaret ortağı olduğunu ve toplam ticaret hacminin 10 yıldan daha az sürede yüzde 70 arttığını kaydetti.


Di Maio, "Dün başbakanlıkta Cumhurbaşkanı Aliyev ve Başbakan Conte arasında imzalanan çok boyutlu stratejik ortaklığın güçlendirilmesine ilişkin ortak bildiri, enerji sektörünün çok ötesine geçmesi gereken Roma ile Bakü arasındaki doğu-batı köprüsünün bir sütununu oluşturan ortaklığımızda gerçek bir kalite sıçramasına işaret etti." ifadesini kullandı.







Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English