Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstiklal Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı Başladı

İstiklal Marşı'nın 100. yılı münasebetiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin, Konya İl Milli Eğitim işbirliği ve Mevlânâ Kalkınma Ajansı desteği ile “İstiklal Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Yapılması” çalıştayı 29 Kasım’da başladı.

İstiklal Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı Başladı
TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu açılış konuşmasında: “ İstiklal marşının kabulünün 100. Yılında özelde öğrenciler genelde tüm insanlığımız için bir fırsat eğitimine dönüştürülmeli bu yıl demiştik.

Hamdolsun Konya’da bu fırsatı eğitime dönüştürmek için ciddi bir gayret içine girdik. Dolayısıyla sempozyumlar, konferanslar, üniversiteler arası yarışmalar olmak üzere birçok programı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle üniversitelerimizle, belediyelerimizle birlikte Konya’da imza attık, bu programları icra ettik. Marşımızın ezelden ebede bir yolculuğumuzun da kılavuzluğunu yaptığının bilincindeyiz biz, gençlerimiz de bunun bilincinde olmalı. Akif’in şöyle bir sözünü de burada hatırlayabiliriz; “Ben onu milletimin kalbine gömdüm.” diyor Akif. Yani hakikaten kalbimize gömülmüş bir marş düşünün, biz bunu bıkmadan usanmadan ve her defasında tüylerimiz diken diken olurcasına, ürperircesine söyleriz…” dedi.

Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan’ın moderatör, Doç. Dr. Ahmet Akman’ın proje yürütücülüğünü yaptığı bu çalıştayın bir yandan da araştırma, arama konferansı olduğunu belirten Köseoğlu, katılan herkese Mehmet Akif’in çok değerli eseri Safahat’ın hediye edileceğini söyleyerek başta öğrenciler olmak üzere tüm katılımcılar ve protokole teşekkürlerini iletti.

Çalıştayın açılış konuşmasında Mevlânâ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı;
“Mevlânâ kalkınma ajansı olarak iktisadi alanlarda yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra bugün bir araya gelmemize vesile olan bu çalıştay gibi milli kültürümüze ait değerlerin araştırılmasına yönelik çalışmalara da destek vermekteyiz.

Kıymetli yazarımız Mehmet Akif’in araştırılmasına ve gelecek nesillere tanıtılması için hazırlanan bu projeye ajans olarak destek vermekten memnunuz. Projenin hazırlanmasında büyük emek harcayan TYB Konya Şubesi Başkanımız nezdinde Yönetim kuruluna, tüm üyelere ve siz değerli katılımcı öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Nesillerin sürekli değiştiğini ve bu değişime ayak uydurarak Mehmet Akif’i onlara daha iyi anlatmanın önemini vurgulayan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de ;
“Nesillerin her dönem yeniden anlaması ve her yeni nesle yeniden anlaşılır hale getirmemiz çok önemli. Biz tekrar tekrar İstiklal Marşı ve Akif’i daha iyi anlamak, yeniden anlamak ve yeni nesillere anlatmak için çalışmaya mecburuz; ülkemizin, insanımızın geleceği için.” dedi ve tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

İstiklal Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı 30 Kasım’da sona ererek iki gün ve dört oturum şeklinde olacak, araştırmalar ve bulgular, çalıştay sonunda kitaplaştırılacaktır.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 1
  • 1
  • 1
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English