Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbullular bu hafta kültür ve sanata doyacak

Türkiye'nin çocuk odaklı tek medya konferansı olarak TRT Çocuk öncülüğünde gerçekleştirilen TRT 8. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı, 11-12 Aralık'ta düzenlenecek Ünlü halk ozanı Aşık Veysel anısına yapılan ve 11 ülkeden 16 kısa film yarışacağı "2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali", 13-15 Aralık'ta gerçekleştirilecek İBB Şehir Tiyatrolarında, bu hafta 20 oyun tiyatroseverlerle buluşacak

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - SALİH ŞEREF - FATİH TÜRKYILMAZ - İstanbul bu hafta geniş bir yelpazede, birbirinden farklı etkinliklerle yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı konser, sergi, tiyatro ve performanslara sahne olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrolarında, yarısı çocuklar için olmak üzere 20 oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

Program kapsamında 11-14 Aralık'ta "Osmanlı'nın Sherlock Holmes"u diye anılan "Komiser Avni"nin maceralarını anlatan "Amanvermez Avni" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Gönül Kıvılcım'ın yazdığı "Can Yeleği" Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nde ve Moliere'in unutulmaz eseri "Hastalık Hastası" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek.

Aynı tarihlerde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Sabahattin Kudret Aksal'ın kaleme aldığı, Murat Ozan'ın yönettiği "Kahvede Şenlik Var", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde William Shakespeare'in unutulmaz eseri "Macbeth", Ümraniye Sahnesi'nde Burhan Şeşen ve Gökhan Şeşen'in müziklerini tasarladığı "İki Efendinin Uşağı", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde John Patrick'in kaleme aldığı "Tatlı Kaçık" ve Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde Ahmet Sami Özbudak'ın yazdığı "Hayal-i Temsil" sahnelenecek.

Türk Tiyatrosu'nun önemli adlarından Naşit Özcan'ın yaşamından kesitler sunan "Komik-i Şehir Naşit Bey" 12-13 ve 14 Aralık'ta Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde seyircilerin beğenisine sunulacak.

Çocuk oyunlarında ise 12 ve 13 Aralık'ta "Bir Gün Ayakkabımın Teki" Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde, "Karagöz Çiftlik Bekçisi" Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatro Sahnesi'nde minik tiyatroseverlerle buluşacak.

"Yaşayan Sayfalar" isimli yeni oyunun Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde sergileneceği 15 Aralık'ta ayrıca "Bisküvi Adam" Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde, "Bir Kümes Hikayesi" Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde, "Üzgün Ağaçlar Ülkesi" Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, "Yaşasın Barış" Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde, "Rüya" Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde, "Harikalar Mutfağı" Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi'nde, "Pollyanna" Ümraniye Sahnesi'nde ve "Palyaço Prens" Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde oynanacak.

- Devlet Tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosunda 10-15 Aralık arasında Memet Baydur'un yazdığı "Düdüklüde Kıymalı Bamya" Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, Bülent Usta'nın yazdığı "Bay Z." Mecidiyeköy Stüdyo Sahne'de, 10-14 Aralık arasında Haldun Dormen'in yönettiği "Karmakarışık" ve 15 Aralık'ta Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" Cevahir Salon 1'de seyredilebilecek.

Alain Badiou'nun yazdığı "Filozof Ahmed" Üsküdar Stüdyo Sahne'de ve Anton Çehov'un yazdığı Zafer Alagöz'ün yönettiği "Aziz Dostum Çehov" ise Mecidiyeköy Büyük Sahne'de 10-14 Aralık arasında sahnelenecek.

Faik Ertener'in yazıp yönettiği çocuk oyunu "Siz Ne Dersiniz" 12,13,14 ve 15 Aralık'ta Küçükçekmece CKSM Sahnesi'nde, Sait Faik Abasıyanık'ın "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" oyunu 12, 13 ve 14 Aralık'ta Garibaldi Salon 2'de ve Elif Erdal'ın yönettiği çocuk oyunu "Turta Girmemiş Orman" 14 ve 15 Aralık'ta Zeytinburnu Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Sahne sanatları ve konserler

Dasdas Sahne'de bu hafta Vasıf Öngören'in 1977'de yazdığı tiyatro eserinde usta oyuncu Şener Şen'in zengin bir ailenin yanında çalışan aşçı rolünde yer aldığı "Zengin Mutfağı" 9 ve 10 Aralık'ta, Dostoyevski'nin "Timsah" adlı hikayesinden yola çıkarılarak sahneye konulan aynı adlı eser 10 Aralık'ta, Alper Baytekin yönettiği "Astro Ay'a Tırmanıyor" 14 Aralık'ta, Moritz Rinke'nin bireysel trajedilerin komedisini ortaya koyduğu "Westend - Batının Sonu" 15 Aralık'ta sahnelenecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde de bu hafta 10 ve 12 Aralık'ta "Uyuyan Güzel" balesi, 13-14 Aralık'ta ise Napoliten Konser etkinliği Kadıköy Süreyya Operası'nda sergilenecek.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ise yarın klasik müziği güldürü ile harmanlayan Pagagnini, 13 Aralık'ta Pisa Opera ve Balesi'nin yerleşik dans topluluğu imPerfect Dancers Company'nin kurucuları Walter Matteini ve Ina Broeckx'un koreografisi "Lady Macbeth", 15 Aralık'ta ise operanın ikizleri Didem ve Sinem Balık ile İstanbul Kent Orkestrası "Aşkın Müziği" konserinde sahne alacak.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde de bu hafta 13-14 Aralık'ta Türkiye'nin önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman'dan oluşan trio touche'de, Finlandiyalı heavy metal grubu Amorphis ise 15 Aralık'ta %100 Studio'da müzikseverlerle buluşacak.

Britanyalı yazar David Hare tarafından yazılan ve Haluk Bilginer tarafından çevrilen "Pencere" oyunu 9 Aralık'ta, Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu'nun başrol oynadığı "Don Kişot'um Ben" ise 10 Aralık'ta Turkcell Platinum Sahnesi'nde sahnelenecek.

Polonyalı oyun yazarı Slawomir Mrozek'in 1958 yılında yazdığı "Polisler" adlı oyun, İlham Yazar yönetmenliğinde 10 Aralık'ta Duru Tiyatro'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Büyük ozan Aşık Veysel anısına yapılan ve 11 ülkeden 16 kısa film yarışacağı "2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali" 13-15 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Festival kapsamında filmler Fitaş Sineması, Salt Galata ve Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

Bir moderatör eşliğinde 6 komedyenin 10'ar dakikalık stand-up performanslarından oluşan "Grand Pera Açık Mikrofon", Grand Pera Emek Sahnesi'nde ilk kez 13 Aralık'ta izleyici karşısına çıkacak.

- Sergiler ve paneller

Türkiye'nin çocuk odaklı tek medya konferansı olarak TRT Çocuk öncülüğünde gerçekleştirilen "TRT 8. Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı" 11-12 Aralık'ta düzenlenecek. Çocuklara yönelik içeriklerin nasıl dönüştüğü ve nasıl dönüşmesi gerektiğinin kapsamlı olarak irdeleneceği konferansa katılmak için web sitesinden kayıt yaptırılabilecek.

Ressam Sema Talay'ın "Vadi" isimli kişisel resim sergisi 9 Aralık'ta Tünel Sanat Galerisi'nde açılacak ve 27 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

Laleper Aytek'in, "Hayat Başka Yerde" adlı sergisi, 10 Aralık'ta Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.

"İstanbul Japan Week 2019 Winter" etkinlikleri kapsamında, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu 13-15 Aralık tarihleri arasında Tekfen Tower Konferans Salonu'nda, "16. İstanbul Japon Filmleri Festivali", "Japonya Hükümeti Eğitim Bursu Semineri" ve "Manga Semineri" düzenleyecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English