Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"İstanbul'un kaynaklarını tasarrufla büyüteceğiz"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu: "Bu şehrin nimetlerini, bu şehrin 16 milyonuna dağıtacağız. Bir avuç insana değil. Biz israfla çarçur edilen İstanbul'un kaynaklarını tasarrufla büyüteceğiz. Bu şehri dünya kenti yapacağız. 39 ilçesine eşit davranacağız" "Partizanlığı size söz veriyorum, Büyükşehir Belediyesinin içinden söküp atacağım. Böyle bir şey yok. Herkesi eşitlemeye geliyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, "Bu şehrin nimetlerini, bu şehrin 16 milyonuna dağıtacağız. Bir avuç insana değil. Biz israfla çarçur edilen İstanbul'un kaynaklarını tasarrufla büyüteceğiz. Bu şehri dünya kenti yapacağız. 39 ilçesine eşit davranacağız." dedi.

İmamoğlu, Çatalca'daki mitingin ardından Silivri ve Büyükçekmece'de halka hitap etti.

Silivri'deki konuşmasında İmamoğlu, esas anketin pazar günü sandıkta yapılacağını, rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

"Tatilde olanları arayın, gelsinler. Özledim onları." diyen İmamoğlu, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile çıktığı ortak canlı yayına ilişkin şunları söyledi:

"Her koşulu kendi belirledi. Talimat verir gibi, 'O olsun, şu olsun…' dedi. Ben hiç konuşmadım. İş oldu, bitti, 'Yok efendim otelde gizli görüşme yapmışım Taksim'in göbeğinde. Allah bunlara akıl versin. Ortak yayında dedim ki, 'Tüm özgün ve özgür irademle size teşekkür ediyorum.' Birkaç dakika düşündü sonra teşekkür etti. Teşekkür etmek için bile izin almak zorunda, İstanbul'u nasıl yöneteceksin?"

İmamoğlu, Silivri'deki konuşmasını şöyle tamamladı:

"Milletin iradesine karşı duracak kişi, henüz anasının karnından doğmadı, doğmayacak. Hiç kimse bizi tehdit etmeye kalkmasın. Gerek de yok. Millet de yutmuyor onu zaten. Millet, hizmet edene bakıyor. Bu şehrin ve bu ülkenin nimetlerini, bir avuç insana yollayanların yarattığı israf dünyasını yıkacağız. Tasarruf dünyası yaratacağız. Ve biz, paylaşacağız. Eşitlik, özgürlük getireceğiz ve bu şehre hak, hukuk, adalet getireceğiz.''

- "6,5 milyon liradan dolayı Sayıştay'a ifade verdim, yargılanma yok"

İmamoğlu, Silivri'deki konuşmasının ardından Büyükçekmece'de halka hitap etti.

İstanbul'da büyükşehir belediye başkanı seçilmesi durumunda "yumuşak dil ve hizmetle" ön plana çıkacaklarını belirten İmamoğlu, "İstanbul'da öyle hizmet yapacağız ki, öyle dil kullanacağız ki ben bu arkadaşlara söz veriyorum ahlaklı siyaseti öğreteceğim. Partizanlığı size söz veriyorum, Büyükşehir Belediyesinin içinden söküp atacağım. Böyle bir şey yok. Herkesi eşitlemeye geliyoruz. İstanbul'u barıştırmaya, kucaklaştırmaya geliyoruz. İstanbullulara bir arada yaşama sevincini tattırmaya geliyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemdeki faaliyetlerin incelendiği Sayıştay raporuna da değinen İmamoğlu, "O 6,5 milyon lira işini vallahi unutmuştum. Allah razı olsun rakibimden bana hatırlattı. Doğru ben 6,5 milyon liradan dolayı Sayıştay'a ifade verdim. Yargılanma yok. Ama ifade yazdığım doğru. Ama niye yazdım biliyor musunuz? 2014'te ve 2016'da çalışanlarımla yaptığım toplu iş sözleşmesinde tavan ücreti üstünde maaş verdiğim için 6,5 milyonla yargılandım. Ben eşe, dosta, akrabaya, bir ton insana makam aracı dağıtmadım. Ben çalışanlarıma verdim." diye konuştu.

Çocuk, kadın ve çevre alanındaki projelerinin taklit edildiğini iddia eden İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklara, gençlere, kadınlara ve insana hizmeti biz hatırlattık. Yeşili, çevreyi biz hatırlattık. Yeşil alan demeye başladılar, kreş demeye, anne demeye başladılar. Ama unuturlar, biz unutmayız. Biz sosyal adaleti bu şehre getireceğiz. Yoksulun ve bu şehrin mazlumlarının yanında ahlaklı olacağız. Göreceksiniz bu şehrin eğitim seferberliğini başlatacağız. Bu şehrin nimetlerini bu şehrin 16 milyonuna dağıtacağız. Bir avuç insana değil. Biz israfla çarçur edilen İstanbul'un kaynaklarını tasarrufla büyüteceğiz. Bu şehri dünya kenti yapacağız. 39 ilçesine eşit davranacağız. "


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English