Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi personeli, hasta yakınının saldırısına uğradı

Anadolu Ajansı haberine göre;


İSTANBUL (AA) - İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde maske uyarısı yaptığı bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan sağlık çalışanı, gözünden ameliyat oldu.


Hastanede yatan bir hastanın yakını olan bir kişiyi maskesini doğru takması yönünde uyaran sağlık çalışanı Rıfat Babayiğit, şüpheli tarafından saldırıya uğradı.


Gözünden ağır yaralanan Babayiğit, aynı hastanede ameliyata alındı. Ameliyatı biten sağlık çalışanının gözünde kalıcı hasar kalabileceği belirtildi.


Bu arada olay anı bir vatandaş tarafından görüntülendi.


Saldırgan ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü.


Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Emre Altınkurt, sağlık personelini hemen ameliyata aldıklarını belirterek, "Gözünde delinme var. Daha önceden de ameliyat olmuş. Acil müdahalesini yaptık. Ancak gözünde kalıcı hasar kalma ihtimali var. Yeniden ameliyat geçirmesi gerekebilir. Sağlık çalışanlarına bu şekilde şiddet gösterilmesi çok üzücü." dedi.


Asistan Dr. Arzu Karakiraz da dahiliye binasında sabah saatlerinde hasta yakınını maske takmadığı için uyaran sağlık personelinin şiddete maruz kaldığını belirterek, "Gözüne aldığı yumruk travması sonucunda ameliyata alındı. Yarası tamamen kapatıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin karşısındayız. Burada hepimiz canla başla çalışıyoruz. Maskelerimizi takalım, mesafeye dikkat edelim." diye konuştu.


- İÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tükek'ten kınama


İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olayı kınayarak şu ifadelere yer verdi:


"Bugün İstanbul Tıp Fakültesinde bir çalışanımız maske uyarısı yaptığı bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Göz problemi nedeniyle acilen ameliyata alınmış, şu an itibarıyla takip altındadır. Bu dehşet verici olayı kınıyor, arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz."



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English