Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul'daki suç örgütü davasında 3 tutuklu sanığa tahliye kararı

Mahkeme heyeti, iş yeri sahiplerini tehdit edip alıkoydukları ve yağmada bulundukları iddiasıyla yargılanan 26 sanıktan Yasin Bingöl, Kemal Kadak ve Mesut Duman'ın tahliyesine, Mehmet Veysi Duman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da iş yeri sahiplerini tehdit edip alıkoydukları ve yağmada bulundukları öne sürülen ikisi örgüt yöneticisi 26 sanığın yargılandığı davada 3 kişinin tahliyesine karar verildi.


Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 tutuklu sanık, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.


Bazı tutuksuz sanıklar ile 2 müştekinin katıldığı duruşmada sanıkların avukatları da hazır bulundu.


Söz verilen müşteki Kadir Ocak, kulüpte garsonluk yaptığını, daha önce Mesut Duman ve arkadaşlarının gelip gittiklerini, bir ara ortaklık konusunun konuşulduğunu söyledi.


Ocak, sonradan tartışma ve kavga yaşandığını belirterek, "Bana karşı herhangi bir eylem olmadı. Genelde gece kulübünde her zaman kavga olur. Ben herhangi bir silah görmedim. Şikayetçi değilim." dedi.


Müşteki Şükran Çetin Yakup, aracının kurşunlandığını ve zararının karşılandığını ifade ederek, şikayetinden vazgeçtiğini söyledi.


Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklarının mevcut halinin devamına karar verilmesini istedi.


Söz alan tutuklu sanık Mehmet Veysi Duman, tahliyesini talep ederek, "Örgüt lideri olduğum iddia ediliyor. Ben gaspçı değilim, hırsız değilim, örgüt değilim." diye konuştu.


Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.


Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Yasin Bingöl, Kemal Kadak ve Mesut Duman'ın tahliyesine, sanık Mehmet Veysi Duman'ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.


Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.


- İddianameden


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklar Mehmet Veysi Duman ve Mesut Duman'ın örgüt yöneticisi, diğer sanıkların ise örgüt üyesi ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım eden kişiler olduğu belirtiliyor.


Silahlı suç örgütü elebaşı sanık Mehmet Veysi Duman'ın kurduğu ve toplumda "Duman Grubu" olarak adlandırılan suç örgütünün belirli bir hiyerarşik düzende olduğu, örgüt üyelerinin her halükarda kanunda yazılı eylemleri gerçekleştirmeye hazır olarak hiyerarşik düzen içinde yaşantılarını sürdürdükleri anlatılan iddianamede, örgüt içindeki ilişkilerinde de bunun kıstas alındığının belirlendiği, ayrıca örgüt içinde ödüllendirme ve ceza sisteminin olduğu kaydediliyor.


İddianamede, örgüt yöneticisi olan sanıklar Mehmet Veysi Duman ile Mesut Duman'ın "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", birden fazla kez "yağma", birden fazla kez "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten öldürmeye teşebbüs", birden fazla kez "suç üstlenme", "tehdit", "yaralama" suçlarından 85 yıldan 195 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor, diğer 24 sanık hakkında da benzer suçlardan farklı oranlarda hapis cezaları talep ediliyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English