Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul'da iki yeni Millet Bahçesi hizmete açıldı

Yapımı tamamlanan Halkalı Millet Bahçesi ile Başakşehir Ayazma Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'dan telekonferans yöntemiyle katıldığı törenle hizmete alındı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yapımı tamamlanan Halkalı ve Başakşehir Ayazma millet bahçeleri hizmete açıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Millet Bahçesi inşaat alanında düzenlenen Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde, telekonferans yöntemiyle İstanbul'a bağlandı.


İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, burada yaptığı konuşmada, Kasım 2018'den itibaren kente 7 millet bahçesinin kazandırıldığını anımsattı.


İstanbul'un 8'nci millet bahçesi olan 98 bin 500 metrekarelik Halkalı Millet Bahçesi'nin de hizmete alındığını dile getiren Yerlikaya, bu güzel hizmetin Küçükçekmece'ye ve kente kazandırılmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Vali Yerlikaya, "Dünya Çevre Günü'nde İstanbulumuza Küçükçekmecemize en güzel hediye olarak millet bahçemiz gerçekten tarihi bir hizmet oldu. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ya Allah, Bismillah." demesinin ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli ve bazı AK Parti milletvekilleri millet bahçesinin açılış kurdelesini kesti.


Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


- İstanbul'daki millet bahçesi sayısı 9'a çıktı


Halkalı ve Başakşehir Ayazma millet bahçeleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde "81 İlimize 81 milyon metrekare millet bahçesi" hedefi doğrultusunda Sakarya, Samsun, Sivas, Diyarbakır, Trabzon, Batman, Bursa ve Elazığ'da tamamlanan millet bahçeleriyle birlikte açıldı.


Halkalı Millet Bahçesi; 98 bin metrekare alana, 1600 metre bisiklet yoluna, 3 bin 860 metre yürüyüş yoluna ve 4 bin 483 ağaca sahip.


Ayrıca, 180 kişilik cami ve 40 bin metrekare koru alanı da bulunan Halkalı Millet Bahçesi'nde 232 metrekare gölet ve süs havuzu da yer alıyor.


Başakşehir'in dördüncü millet bahçesi olan ve vadi görünümü korunarak 41 bin metrekare alan üzerine kurulan Ayazma Millet Bahçesi'nin ise 31 bin 56 metrekarelik bölümü yeşil alan olarak tasarlandı.


Spor, piknik ve çocuk oyun alanları gibi birçok aktivite sahası olan parkta, 1521 metrekarelik çiçek bahçeleri, 2 bin 570 metrekarelik bisiklet yolu ve koşu parkuru, kütüphaneli millet kıraathanesi, yürüme alanları, çay bahçesi, dinlenme ve seyir terasları ile otopark da bulunuyor.


Yeni açılan bahçelerle İstanbul'daki Millet Bahçesi sayısı 9'a çıktı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English