Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul'da eşini ve kayınbiraderini vuran sanığa 15 yıl hapis cezası

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - Arnavutköy'de, mezarlıkta tartıştığı eşi ve kayınbiraderini silahla yaralayan sanık, 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.


İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Yolcu Güngören (51), mağdur Handan Güngören ile mağdur kayınbirader Haluk Bakar'ın avukatı katıldı.


Duruşmada mağdur Handan Güngören, önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, eşinin tahliye olmasını istediğini söyledi.


Mağdur Haluk Bakar'ın avukatı da söz alarak, müvekkili Haluk Bakar'ın yaralanmasına ilişkin fotoğrafları mahkemeye gösterdiklerini ifade ederek, sanık Yolcu Güngören'in "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını talep etti.


Davaya ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, geçen duruşmada sunduğu mütalaada 6136 sayılı yasa yönünden kısmen değişiklik yapacağını dile getirdi. Cumhuriyet savcısı, sanık Yolcu Güngören hakkında 6136 sayılı yasaya muhalefet suçundan dava açıldığını fakat aynı kanuna ilişkin Gaziosmanpaşa 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı ve bu suçtan hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verildiğini kaydederek, bu suçtan yeniden açılan kamu davasının reddedilmesini istedi.


Esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmasını yapan sanık Güngören, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, şöyle konuştu:


''Olay günü eşim ve abisi olan Haluk ile arka arkaya araçlarla mezar ustası ile görüşmek için mezarlığa gittim. Bana mezar ustasının mezarlıkta olduğu söylenmişti ancak ben gittiğimde usta mezarlıkta yoktu, orada Haluk Bakar bana yönelik hakaret ve tehditlerini tekrarlayınca ben tüfeği alarak ateş ettim ancak iddia edildiği gibi ben Haluk Bakar'ı sırtından vurmadım, kendisi de sol ön boşluğundan vurulduğunu ifade etmiştir. Benim kesinlikle öldürme kastım yoktur, benim peşlerinden koştuğumu iddia ediyorlar, ben ne eşimin ne de Haluk'un peşinden koşup ateş ettim."


Son sözleri sorulan sanık Yolcu Güngören önceki savunmalarını tekrar ettiğini beyan ederek, tahliyesini talep etti.


Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Yolcu Güngören'in kayınbiraderi Haluk Bakar'a yönelik eyleminden dolayı ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün, eşi Handan Güngören'e karşı eylemine yönelik olarak da ''eşe karşı kasten nitelikli yaralama'' suçundan 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.


Sanık Yolcu Güngören hakkında, yasak nitelikli bıçak taşımak suçundan kamu davası açılmışsa da bu suç nedeniyle Gaziosmanpaşa 5. Asliye Mahkemesi'nde yargılandığı için aynı suçtan kamu davası açılmasının reddini kararlaştıran heyet, sanığın kaçma şüphesi ve aldığı cezayı dikkate alarak tutukluluk halinin devamına hükmetti.


- Olayın geçmişi


Arnavutköy'de 5 Temmuz 2018'de eşini ve kayınbiraderini mezarlıkta silahla yaralayan Yolcu Güngören, olay yerinden kaçmasından kısa bir süre sonra gözaltına alınmış, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.


Soruşturma sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Yolcu Güngören'in ''kasten öldürmeye teşebbüs'', ''kasten yaralama'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından hapisle cezalandırılması istenmişti.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English