Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İstanbul Çarşı Sanat Meydanı kapılarını açtı

Anadolu Ajansı haberine göre;

İSTANBUL (AA) - İstanbul'un önde gelen sanat galerilerinden artSümer, Merkur, Zilberman, Pi Artworks ve Art On galerilerine ev sahipliği yapan Polat Piyalepaşa'da İstanbul Çarşı Sanat Meydanı ziyaretçilere kapılarını açtı.


Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ev sahipliğinde gerçekleşen davete Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.


Etkinlikte konuşan Adnan Polat, Piyalepaşa projesine sanatı entegre ederek, değerli sanatçıları, koleksiyonerleri ve kıymetli eserleri ağırladıkları için mutluluğunu dile getirerek, "Yeni sanat rotamızda, sene içinde toplam 24 özel sergide zengin bir sanat seçkisini sanat izleyicisiyle buluşturacağız. İstanbul'un yeni sanat merkezi Piyalepaşa'da olacak." dedi.


AA muhabirine açıklama yapan Merkur Galeri Kurucusu Sabiha Bihna Kurtulmuş ise "Daha önce bu bölgede Pilevneli Gallery, Dream Art Gallery ve Arter yer aldığına dikkati çekerek, "Biz de bu rotanın devamında Polat Holding yeni mekanında konumlanmış olduk. Burada geniş ve ferah bir ortam sundular bize eylül ayı itibarıyla 5 galeri olarak devam edeceğiz. Bugün de ilk defa bütün galeriler ilk sergilerimizi açıyoruz. Bu bölgenin İstanbul'un yeni kültür mekanlarından birisi olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.


- Galerilerde sanat severleri bekleyen sergiler


Sanat Meydanı'ndaki sergilerden Pi Artworks "Yine Boya" sergisi 30 Haziran'a kadar devam edecek.


artSümer de Erdal Duman'ın galerideki 5. kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. "Bu İşte Bir Terslik Var" isimli sergi 2 Ağustos'a kadar açık olacak.


Merkur Galeri'de ise "Kim o / o Kim" sergisi açıldı. 7 Temmuz'a kadar devam edecek sergide, sanat pratiklerinde kağıt, beton, seramik, kumaş, fotoğraf gibi faklı malzemeler kullanan 5 sanatçı Canan, Merve Dündar, Leyla Emadi, Neriman Polat ve Saliha Yılmaz'ın eserleri yer alıyor.


Zilberman İstanbul Piyalepaşa'daki yeni mekanı Zilberman Selected ile 30 Temmuz'a kadar Isaac Chong Wai'nin If we keep crying, we will go blind "Ağlamaya Devam Edersek, Kör Olacağız" başlıklı üçüncü kişisel sergisini sanat izleyicisinin keşfine sunuyor.











Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English