Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

İsrail ablukası altındaki Gazze'de su krizi derinleşiyor

Gazze'deki Sular İdaresi, ablukanın neden olduğu su krizinin aşılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu

Anadolu Ajansı haberine göre;

GAZZE (AA) - İsrail ablukasının sürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Sular İdaresi, iklim ve ablukanın neden olduğu su krizinin derinleştiği uyarısında bulunarak, uluslararası topluma "ablukanın kaldırılması için harekete geçme" çağrısı yaptı.


Gazze'deki Sular İdaresi Planlama Müdürü Munzir Salim, düzenlediği basın toplantısında, bölgede yaşanan su krizine ilişkin bilgi verdi.


Salim, su konusunda ihtiyaç duyulan miktar ile elde bulunan miktar arasında uçurum olduğunu belirterek, Gazze'de yıllık 250 milyon metreküp su kullanıldığını, buna karşın bölgeye 130 milyon metreküp yağmur suyu düştüğünü aktardı.


Akiferlerin yağmur sularının yalnızca 40-50 milyon metreküpünü depolayabildiğini, geri kalan miktarın ise sel gibi nedenlerle boşa gittiğini ifade eden Salim, abluka altındaki bölgede dar bir coğrafi alanda yoğun bir nüfusun bulunması ile doğal ve yenilenebilir kaynak yetersizliğinin de su sıkıntısında etkili olduğunu söyledi.


Salim, İsrail ablukası ile siyasi, ekonomik ve sosyal sıkıntıların, bölgenin ihtiyacı olan yeni su kaynaklarının geliştirilmesini engellediğini vurguladı.


Bunun yanı sıra sulardaki tuzluluk oranının çok ciddi bir şekilde arttığını kaydeden Salim, içme suyu kalitesinin yerel ve uluslararası kriterlerdeki oranları aşarak tehlikeli boyuta ulaştığına dikkati çekti.


Salim, bölgede atık suları toplamak ve arıtmak için gerekli altyapı yetersizliğinin akifer sularının da kirlenmesine neden olduğunu söyledi.


Uluslararası topluma seslenen Salim "İsrail ablukasının kalkması, sınır kapılarının açılması ve su sıkıntısının giderilmesine yönelik hayata geçirilecek projeler için gerekli malzemelerin girişinin sağlanması konusunda harekete geçme" çağrısında bulundu.


Salim ayrıca uluslararası toplumdan, Gazze'deki su krizine çözüm bulmak için adım atılmasını ve içme suyu, atık su ve arıtma alanlarındaki projelerin finanse edilmesini istedi.


İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English